што има ново

ДОМ

Пребарување на брокер во странство за девизен курс

Фактичка состојба на странски FX

Дури и ако сте го слушнале зборот прекуокеански FX, мислам дека има многу луѓе кои мислат дека тоа е само една од инвестициите.Што е всушност во странство FX?Во странство FX се однесува на девизни услуги обезбедени од девизни трговци со седиште надвор од Јапонија.Од друга страна, компанија за финансиски хартии од вредност со седиште во Јапонија е позиционирана како домашна девизна компанија.Овој девизен курс е кратенка од „Двизи“, што значи тргување со девизна маржа на јапонски.Тргувањето со девизна маргина е размена на странска валута која купува и продава и разменува различни валути помеѓу две земји, како што се јенот и доларот, еврото и доларот.Цените на валутите варираат од момент во момент, но девизното тргување е за заработка од валутни разлики во цените.Основата на девизното тргување е да се купи ниска валута и да се продаде по висока цена, или да се продаде висока валута по ниска цена.Трговците можат да профитираат од тоа.

Странство Forex Leverage

Во странство Forex е познат по својата висока „потпора“.Која е таквата потпора?Левериџ значи „лост“.Со примена на потпора, тоа е механизам кој ви овозможува да тргувате со девизен курс со повеќе средства од вашите сопствени средства.На пример, ако потпората во странство е 2,000 пати, можете да тргувате 10,000 милиони јени со 2,000 јени.Ако го направите тоа, ако преместите 2,000 јени, тоа е исто како да профитирате 25 јени (иако ризикот соодветно се зголемува).Сепак, максималната потпора во домашниот Forex е поставена на 200 пати со јапонските закони и регулативи.Од друга страна, со странски Forex, можно е да се тргува со висока потпора како што е стотици до илјадници пати потпора.Неодамна се појавија некои брокери кои нудат неограничена потпора, и нема сомнеж дека можноста за тргување со висока потпора е критериум за избор на девизен курс во странство.На пример, некои странски трговци со FX дозволуваат само околу 1,000 пати потпора.Сегашната ситуација е дека таквите места не се ни разгледуваат освен ако има голема привлечност во другите делови.Всушност, 1,000 пати потпора е мејнстрим, и може да се види дека многу странски брокери Forex тврдат дека можат да применат потпора од XNUMX пати или повеќе за да добијат корисници.

Разлика помеѓу финансиска лиценца и регистрација на FSA

Кога размислувате за тргување во странство Forex, никогаш не смеете да заборавите дали имате „финансиска лиценца“ или не.Финансиска лиценца е лиценца што се издава кога трговецот со девизен курс кој води бизнис со финансиски инвестиции ги расчистува стандардите поставени од финансиската институција на земјата.Ако ја имате оваа финансиска лиценца, можете да вршите финансиски трансакции без никакви проблеми, но во реалноста, има многу брокери во странство Forex кои работат под името Forex брокери без да добијат финансиска лиценца.Дополнително, веродостојноста на финансиските лиценци варира многу во зависност од добиената лиценца.На пример, Forex брокер со финансиска лиценца што не е со висока оценка неизбежно ќе го изгуби кредибилитетот.Финансиските лиценци се издаваат во различни земји, а нивото на стекнување се разликува во зависност од земјата, но нормално дека финансиската лиценца со повисоко ниво има поголема пречка за стекнување.На пример, финансиските лиценци се издаваат во земји како што се:

Eur-lex.europa.eu eur-lex.europa.eu

Британската финансиска лиценца „FCA (Financial Conduct Authority)“ е финансиска лиценца со многу високо ниво на стекнување. Ако сте брокер во странство Forex со финансиска лиценца FCA, можете да бидете сигурни дека тоа е многу доверлив брокер.Меѓутоа, за да се добие финансиска лиценца на FCA, мора да се исполнат следните строги услови, па затоа мора да биде фирма која работи правилно.  
Финансиска лиценца на FCA
 • одделете ги финансиските средства на трговецот
 • расчистиле одредена сума на капитал
 • Силен систем за поддршка
 • Ревидиран е од надворешна ревизорска агенција
Бидејќи финансиската лиценца на FCA не може да обезбедува услуги во Јапонија, некои странски Forex компании со FCA финансиски лиценци се осмелуваат да имаат странски Forex компании со ниски финансиски лиценци како групни компании, некои исто така нудат услуги заАко групната компанија има висококвалитетна финансиска лиценца како што е FCA, можете да тргувате без премногу да се грижите.

Кипар

Република Кипар во источниот Медитеран.Кипарската финансиска лиценца CySEC (Кипарска комисија за хартии од вредност и берзи) е финансиска лиценца со строги стандарди слични на FCA. За да се добие финансиска лиценца во CySEC, задолжително е да се приклучите на ICF (Фонд за компензација на инвеститори) и одвоено управување.

ー ス ト ラ リ ア

Австралиска финансиска лиценца ASIC (Австралиска комисија за хартии од вредност и инвестиции) е австралиско чувар за финансиски услуги. Од 2014 година, многу од прекуокеанските брокери Forex кои работеа во Јапонија се повлекоа поради заострување на регулативите од страна на Јапонската агенција за финансиски услуги.Во моментов, ние не обезбедуваме услуги за Јапонија, но тоа е финансиска лиценца со одреден степен на препознатливост ширум светот.

ニ ュ ー ジ ジ ン ン

Финансиската лиценца на Нов Зеланд FMA (New Zealand Financial Market Authority) е малку пониска оценка од FCA и CySEC, но сепак е финансиска лиценца за која се вели дека е построга.

Република Вануату

Финансиската лиценца на Република Вануату VFSC (Комисијата за финансиски услуги на Вануату) повторно се роди како релативно регулирана финансиска лиценца, иако сè уште е слабо регулирана. Во 2019 година ги променивме нашите критериуми за стекнување.Затоа, компаниите со школка не можат да добијат VFSC.

Комисија за финансиски услуги на Маурициус

Комисијата за финансиски услуги на Маурициус (FSC) обезбедува сигурна финансиска лиценца.Како услов за стекнување, неопходно е да се следат деталните барања и стандарди.Неодамна, стандардите за испитување на финансиските лиценци од Маурициус станаа прилично строги и може да се каже дека може да им се верува на брокерите на Forex кои моментално поседуваат финансиски лиценци.

Кајмански Острови

Британските Кајмански Острови се познати како даночен рај.Финансиската лиценца на Кајман CIMA (Монетарната управа на Кајмански Острови) се вели дека е многу сигурна финансиска лиценца, делумно затоа што ги регулира офшор финансиите. Како услови за добивање CIMA финансиска лиценца, неопходно е да се исчистат работи како што се „издавање месечен извештај“, „извештај за состојбата на работењето“, „поднеси сертификат за усогласеност“, „поднеси финансиски извештај“ и „ревизија од надворешна институција“.

ベ リ ー ズ

Финансиската лиценца на Белизе IFSC (International Financial Services Commission) е лабава финансиска лиценца.Дури и хартиените компании без седиште во Белизе можат да добијат финансиска лиценца, така што некои странски Forex компании кои обезбедуваат услуги во Јапонија, која има строги регулативи, имаат лиценца од Белизе и се прошируваат во Јапонија.За да се добие финансиска лиценца потребен е минимум капитал од 50 УСД.

британски девствени острови

Финансиска лиценца за Британските Девствени Острови BVIFSC (Комисијата за финансиски услуги на Британските Девствени Острови) е финансиска лиценца со прилично низок степен.Бидејќи Британските Девствени Острови се даночен рај, хартиените компании исто така можат да го добијат.

Сејшели

Финансиска лиценца на Република Сејшели FSA (Seychelles Financial Services Authority) е финансиска лиценца со прилично лабави критериуми за стекнување.Потребно е посебно управување.

Свети Винсент и Гренадини

Финансиска лиценца за Свети Винсент и Гренадини FSA (Управа за финансиски услуги на Свети Винсент и Гренадини) е финансиска лиценца која очигледно не е висока оценка.Тоа е релативно вообичаена финансиска лиценца, но всушност е лиценца што лесно се добива.

Потребна е регистрација во Агенцијата за финансиски услуги за да работи во Јапонија

Во случај на домашна девизна валута, потребно е овластување од Агенцијата за финансиски услуги за трговците со девизен курс да вршат активности во Јапонија.Одобрувањето на Агенцијата за финансиски услуги се добива од Агенцијата за финансиски услуги врз основа на Законот за финансиски инструменти и размена на Јапонија, но многу странски брокери Forex работат без да ја добијат оваа дозвола од Агенцијата за финансиски услуги да работат во Јапонија.Тоа е затоа што е незаконски за странските трговци со Forex да работат во Јапонија, и ако се регистрирани во Агенцијата за финансиски услуги, тие нема да можат да спроведуваат ограничувања за потпора или луксузни кампањи.Тоа не значи дека не може да им се верува на брокерите на Forex во странство.Ако брокер во странство Forex има соодветна финансиска лиценца, постои одредено ниво на доверливост, така што не може да се каже дека е несигурен бидејќи не е регистриран во Јапонската агенција за финансиски услуги.

Постојат два вида методи на тргување: DD метод и NDD метод (STP/ECN метод)

Постојат два вида методи на тргување со девизна размена: методот DD и методот NDD.Дополнително, методот NDD е дополнително поделен на "STP метод" и "ECN метод". Форекс брокери работат со користење на методот DD или методот NDD (метод STP/ECN) за работа, но во случајот на домашниот FX, се користи методот DD, а во случајот на прекуокеанскиот FX, се користи методот NDD. да бидешМеѓу нив има и компании кои го користат методот ДД.

Што е методот ДД?

Методот DD е кратенка од „Dealing Desk“ на јапонски. Во методот DD, кога се добива нарачка од трговец, налогот се става во меѓубанкарскиот (трговски пазар) преку девизниот трговец, но во овој момент нарачката на трговецот не се става секогаш, и дилерот може да направи корекции. , тоа е „болвата чин“ дека нарачките кои се поволни за девизниот трговец (во случај на трансакции кои веројатно ќе бидат профитабилни) се испраќаат на пазарот, а налозите кои се неповолни (во случај на трансакции кои не се веројатно ќе бидат профитабилни) не се испраќаат на пазарот.“ може да се одржи.Во овој DD систем, односот помеѓу трговецот и трговецот во девизна валута е конфликт на интереси. На крајот, методот ДД е тешко да се заработи.Патем, карактеристиките на компаниите кои го користат методот DD вклучуваат „луксузни бонуси“ и „тесни распони“.Од друга страна, во однос на методот NDD, во повеќето случаи, страната на трговецот Forex јавно објавува дека тоа е методот NDD на нивната веб-страница, но трговците со DD методот ги имаат горенаведените карактеристики, па затоа не се осмелуваат да го објават. не.

Што е методот НДД?

Методот NDD е кратенка за „Non Dealing Desk“ на јапонски.Мислам на биро што не се занимава.При прием на налог од трговец, налогот се испраќа директно до меѓубанкарскиот (трговски пазар) без да се помине преку девизниот трговец во методот NDD. За разлика од методот DD, методот NDD е многу транспарентен и безбедно тргување, па ако ништо друго, се вели дека трговците на Forex кои го користат методот NDD се побезбедни. Во случајот со методот NDD, односот помеѓу трговецот и брокерот Forex е врска со добивка каде што трговецот остварува профит, а брокерот Forex исто така остварува профит.Па, како трговците на NDD Forex заработуваат пари во таква ситуација?Значи, го зголемувам со додавање профит на ширењето.Со други зборови, девизните трговци кои го користат методот NDD неизбежно имаат пошироки распони од методот DD.Сепак, методот NDD има предности и недостатоци, бидејќи е помалку склон кон одбивање договор и лизгање.Понатаму, NDD методот може да се подели на два, „STP метод“ и „ECN метод“.

Што е STP тргување?

STP тргувањето е кратенка од „Straight Through Processing“.Метод на тргување кој автоматски ја избира најповолната цена за трговците од повеќе ценовни стапки презентирани од меѓубанкарски. Во STP трансакциите, можете да изберете цена врз основа на стапките што ги нудат банките и финансиските институции кои учествуваат во меѓубанкарските трансакции.Во случајот на овој метод STP, прекуокеанските брокери Forex профитираат од ознаките.Овој STP метод може дополнително да се подели на два вида: „Инстантно извршување“ и „Пазарно извршување“. „Инстантно извршување“ е метод во кој налозите на трговците еднаш се извршуваат од трговците во девизен курс, а потоа налозите се даваат кај покриени финансиски институции. Бидејќи договорот го извршува девизниот трговец, тој се карактеризира со висока договорна моќ, но постои можност да дојде до повторна понуда доколку има голема флуктуација на цената.Од друга страна, во „Пазарно извршување“ налогот на трговецот се извршува кај финансиската институција што го покрива.Поради пазарната ликвидност, кај распоните е многу поголема веројатноста да доживеат „лизгање“ отколку објавената цена. Како предност на методот STP, постојат карактеристики како што се „поголема потпора од сметката на ECN“, „без провизија за трансакција“, „помал износ на депозит и валута на трансакцијата“, но од друга страна, „не можам да ги видам информациите за таблата“, „распространувањето е широко“.Има и недостатоци како на пр

Што е ECN системот?

Системот ECN е кратенка за „Електронска комуникациска мрежа“.Тргување со електронска берза. Во тргувањето со ECN, ако трговецот пристапи до електронска берза преку брокер во странство Forex и има договорна страна што продава по иста цена како нарачката, трансакцијата ќе биде завршена.Во случајот на овој ECN метод, брокерите во странство не додаваат ознаки (провизии поставени независно од странски брокери на Forex) и добиваат такси за трансакции однадвор. Системот ECN има карактеристики како што се „не отфрлање на извршување“, „брза брзина на извршување“, „потврда на информации од таблата“ и намалување на трошоците за тргување. Има и недостатоци како „Има провизија за трансакција“ и „Износот на депозитната и трансакциската валута е голема“.

платформа за тргување

Платформата за тргување во странство Forex е алатка неопходна за спроведување на Forex во странство.Познатите платформи за тргување што се користат во странство Forex се „MT4 (MetaTrader 4)“, „MT5 (MetaTrader 5)“ и „cTrader (sheet radar)“, но платформата што ја прифаќаат повеќето странски трговци со Forex е MT4 или станува MT5. MT4 е најпопуларната алатка за тргување во светот.Неодамна, бројот на трговци во странство Forex кои ја воведоа MT5, платформата наследник, се зголемува, но се чини дека главното бојно поле е сè уште MT4. cTrader може да се користи од некои странски Forex брокери, но иако постојат мислења дека е лесен за употреба, тој не е многу познат поради малиот удел на пазарот.

MT4 (MetaTrader 4)

MT4 (Meta Trader 4) е Forex платформа за тргување развиена и достапна бесплатно од Meta Quotes Software. MT4 е основна платформа, алатка која ја користат милиони трговци ширум светот.Карактеристиките на MT4 вклучуваат „богати функции на графикони“, „може да се користи како платформа за EA (автоматско тргување)“ и „лесно за прилагодување“.Во овој MT4, стандардно може да се користат десетици индикатори, а можна е и флексибилна анализа на графикони според различни методи на тргување.

Предности на користење на MT4

Предностите од користењето на MT4 се како што следува.
Достапна е EA (автоматска алатка за тргување).
Алатките EA (автоматско тргување) се достапни за MT4. Со користење на EA, можете да вршите тргување со ЕА врз основа на програмата што сами ја поставивте.На пример, EA се карактеризира со тоа што може да тргува во секое време, дури и за оние кои вообичаено работат во компанија и не можат секогаш да го видат девизниот курс во текот на денот во работните денови.Бидејќи автоматското тргување се врши врз основа на правилата што се поставени еднаш, можете да правите стабилни занаети без да се грижите за победа или губење.Понатаму, ако имате програмски вештини, можете да изградите своја сопствена EA и да ја користите на MT4. Што се однесува до EA, достапни се многу алатки без оглед на тоа дали се платени или бесплатни, па можете добро да ги искористите за да изградите сопствен MT4.
Достапни се десетици индикатори
Индикаторот, познат и како технички индикатор, е алатка за прикажување на упатството за купување и продавање на графиконот на лесно разбирлив начин. За MT4, достапни се повеќе од десетици индикатори како што се „Bollinger Bands“, „MACD“ и „Moving Average“.Функцијата за цртање неопходна за анализа на графиконите е исто така значителна, а анализата на графиконите може да се направи по желба.Подолу е листа на најпопуларните индикатори.
Премести Просечнаподвижен просек
Ichimoku Kinko HyoИчимоку Кинко Хјо
Параболични SARПараболичен
Ковертиплик
Стандардна девијацијаСтандардна девијација
Просечен индекс на отстапувањепросечен насочен индекс
Bollinger Бендовиболингер бендови
Просечен вистински опсегАТР
Мечка моќносат моќ
Бикови моќбикова моќ
Стоковните Канал ИндексЦГИ
Индекс на канал за демаркерДемаркер
Индекс на силаиндекс на сила
MACDMACD
Хасанимоментум
Движен просек на осцилаторOsMA (Движечки просечен осцилатор))
Индекс на релативна силаУПН
Индекс на релативна моќиндекс на релативна виталност
Схастички осцилаторстохастички
Вилијамs Опсег на процентиВилијам процентен опсег
Акумулација / дистрибуцијаакумулација/испорака
Пари Тек ИндексMFI (Индекс на проток на пари)
Волумен на рамнотежаOBV (билансна количина)
Томовипрометот
Акумулација Осцилатор/Акумулација Осцилаторкејкински осцилатор
алигаторалигатор
Прекрасно осцилатородличен осцилатор
Фракталифрактал
Gator Осцилаторгатор осцилатор
Индекс за олеснување на пазаротИндекс за олеснување на пазарот

Што е MT5 (MetaTrader 5)?

MT5 (MetaTrader 5) е платформата наследник на MT4. Стандардно доаѓа со карактеристиките што ги има MT4, но покрај тоа, има и подобрено корисничко искуство и многу алатки за техничка анализа.Особено различно од MT4, брзото движење е исто така карактеристика на MT5.

Разлика помеѓу MT4 и MT5

Согледувајќи некои разлики помеѓу MT4 и MT5, постојат следниве карактеристики.
MT5MT4
Видови сопствени индикаторинеколкумногу
број на продавачинеколкумногу
работна брзинабрзо (64bit)обично (32bit)
број на временски ленти21 типа9 типа

Видови сопствени индикатори

MT4 и MT5 имаат помалку индикатори како стандардна опрема од MT5, а MT4 има повеќе.

Број на компатибилни FX брокери

Во споредба со MT5, карактеристиката е дека има повеќе трговци со Forex кои го воведоа MT4. Од околу 2022 година, бројот на девизни трговци кои го воведоа MT5 е зголемен, но прашање на време е кога ќе се зголеми бројот на компании кои ќе воведат MT5 во иднина.Сепак, сè уште има многу продавачи кои го претставија само MT4, па ајде внимателно да размислиме кој да го избереме.

работна брзина

Бидејќи MT5 е нова платформа за тргување, таа е дизајнирана да работи на мејнстрим 64-битната машина овие денови.Затоа, брзината на работа се движи побрзо од 32-битна MT4.Сепак, во зависност од спецификациите на компјутерот, дури и MT5 може да не работи толку добро како MT4.Кога тргувате, обрнете внимание на спецификациите на вашиот компјутер.

број на временски ленти

Временска рамка е временскиот распон на табелата со свеќници.Поволно е да се има многу видови временски рамки кои можат да се изберат, така што MT5 има поширок опсег на занаети.
MT41 минута пеш,5минута нога,15минута нога,30минута нога,1на час,4Часовно, дневно, неделно, месечно
MT51 минута пеш,2минута нога,3минута нога,4минута нога,5минута нога,6минута нога,10минута нога,12минута нога,15минута нога,20минута нога,30минута нога,1на час,2на час,3на час,4на час,6на час,8на час,12Часовно, дневно, неделно, месечно
Патем, MT4 има 9 типа, MT5 има 21 тип, а MT5 има речиси двојно повеќе видови временски рамки од MT4.

Зачувување и одвоено управување со девизен курс во странство

Во странство Forex, постојат два главни методи за управување со фондови.Тоа е одржување на довербата и сегрегирано управување.Зачувувањето на довербата се однесува на доверувањето и управувањето со средствата на клиентите, како што се средствата од сметките и тргувањето со добивката и загубите доверени од трговците на доверителска банка одделно од средствата на компанијата.Дури и ако трговецот со FX банкротира, средствата на сметката депонирани од трговецот ќе бидат вратени, така што безбедноста е висока.Парите вратени со ова одржување на трустот ќе бидат компензирани за депонираната маржа, добивката и загубата од вреднување, добивката и загубата од размена, итн.Во случајот на домашните Forex брокери, одржувањето на довербата е задолжително, но во случајот на прекуокеанските Forex брокери, реалноста е дека има многу места каде што има само посебно управување.Сепак, има некои брокери на Forex кои дури и не управуваат со нив одделно, затоа проверете како да управувате со вашите средства.Ако компанијата не е јасно напишана на нејзината официјална веб-страница, нема начин да се разликува.Во тој случај, треба да се повикате на информациите на Интернет и сами да одредите дали се работи за сигурен изведувач.Сегрегацијата е метод за управување со средствата на трговецот на сметка одвоена од оперативните средства на компанијата.Разликата од зачувувањето на довербата е во тоа што во одделното управување, вие сами управувате со вашата банкарска сметка без да користите банка за доверба, но во зачувувањето на довербата, барате од банката на доверба да управува со вашите средства.Со одвоеното управување, се чини дека постои ризик дека трговецот со девизен курс ќе ги земе средствата на клиентот и ќе побегне во случај на итност, така што странските трговци со девизен курс кои само го одделуваат управувањето имаат тенденција да се каже дека нивното управување со фондовите е слабо или опасно.Сепак, всушност, не е опасно да се каже дека тоа е одвоено управување.Исто така, постојат неколку безбедни методи за сегрегација.Како и да е, неспорно е дека доверливоста на брокерите на Forex кои управуваат само со нив е малку помала од онаа на одржувањето на довербата.

Случаи во кои посебно управување врши само друштвото

Методот на управување во кој одделното управување го врши само компанијата може да ги намали непотребните трошоци за управување, но од друга страна, тој е безбеден метод за управување бидејќи е лесно за странските Forex компании да ги пренасочат средствата од клиентите кон оперативните фондови. моментална ситуација која не можам да ја кажам.

Случаи кога посебно управување се врши од повеќе компании

Друг метод на сегрегација е да се создаде заедничка сметка за сегрегација со повеќе компании и да се дозволи друга компанија да ги провери средствата на сметката.Во овој случај, бидејќи се вклучени повеќе компании, се прават трошоци за управување.Поентата е дека квалитетот е повисок од менаџментот само на компанијата.

Forex скалпирање

Тргувањето со скалпинг е еден од методите на тргување што може да ги зголеми средствата за краток временски период.Занаетите со скалпинг се исто така популарни како девизни занаети што лесно можат да ги направат бизнисмени кои немаат време.Трговија која акумулира профит преку мали трансакции кои целат на мали профити одново и одново.Некои странски брокери за Forex забрануваат занаети со скалпирање, така што само ограничен број брокери на Forex можат да вршат занаети со скалпирање.Предноста на оваа трговија со скалпинг е тоа што дури и луѓето со малку сопствени средства можат да остварат голем профит, времето за одржување на позиција е многу кратко и нема многу намалување на загубите. Тоа е метод на тргување што може да генерира доволно профит дури и ако тргувате само неколку часа на ден, а можете да тргувате користејќи мали делови од времето, како што се времето на пауза и времето на патување наместо да се држите до екранот.Како недостаток, профитот секој пат е многу мал, така што не можете да заработите многу пари.Затоа, поентата дека треба да ја повторувате трансакцијата многу пати е исто така тесна страна.Искрено не е погодна за трговци кои не се добри во правењето мали трансакции, како што се трговците кои сакаат да победат големи во една трансакција.

Предности и недостатоци на странски Forex

Во странство Forex има многу предности кои не можат да се добијат во домашниот Forex.  
заслуга
 • Стотици до илјадници пати висока потпора
 • Систем со нула сечење без повик за маргина
 • Луксузна бонус кампања единствена за прекуокеанските FX
Не сите странски брокери на Forex имаат висок потпора и бонус кампањи, но многу од нив имаат поголема потпора од домашните Forex брокери, а бонусите на некои брокери се многу големи.Се разбира, таквите странски Forex компании имаат и недостатоци.  
Демирит
 • Има многу бескрупулозни Forex трговци и измамници
 • Повисоки даноци поради прогресивното оданочување
 • Повлекувањата може да предизвикаат такси и време
Сепак, во споредба со домашниот Forex, дефинитивно има многу предности, и дефинитивно треба да се обидете во странство Forex.

Разлика помеѓу странски Forex и домашните Forex бонус кампањи

Постои голема разлика во степенот на исполнување на бонус кампањите помеѓу Forex во странство и домашниот Forex.На пример, за бонуси на Forex во странство, разни бонуси како што се кампањи за отворање сметки, бонуси за депозит, поврат на готовина итн. Многу од нив се прикачени и тие се помалку атрактивни од странските Forex.

Бонус кампања за отворање сметка

Бонусот за отворање сметка е бонус кампања која дава одредена сума на бонус кредити бесплатно што може да се користат за тргување при отворање на сметка на Forex.Општата пазарна цена за бонусите за отворање сметки е околу 3,000 до 10,000 јени за Forex во странство, но некои брокери спроведуваат бонус кампањи од 20,000 до 30,000 јени.На пример, GEMFOREX е познат по тоа што нуди луксузни бонуси.Најголемата предност на овој бонус за отворање сметка е тоа што Forex во странство може да се стартува со нула или мала сума сопствени средства.Сепак, нема толку многу брокери на Forex во странство колку што може да мислите кои секогаш имаат бонуси за отворање сметка.Исто така, има места каде сумата се менува во зависност од годишното време, или не се чува освен за одреден временски период, па ако сакате да отворите сметка со цел за бонус кампања, проверете ги информациите пред да го направите тоа.Дополнително, бонусот за отворање сметка може да се повлече само за добивката заработена со помош на бонусот.

Кампања за бонус за депозит

Бонус за депозит е бонус кампања во која се дава бонус според износот што е депониран на сметката.Иако износот на бонусот за депозит што можете да го добиете се разликува во зависност од трговецот во FX, во случај на трговец кој нуди 100% бонус за депозит, може да добиете бонус од 10 јени за депонирање 10 јени, така што вкупниот број е 20 јени. може да се користи како маржа.Исто така, има места каде што можете да добиете бонус само кога ќе депонирате за прв пат, но има места каде што можете да депонирате онолку пати колку што сакате до максималната граница.Некои од нив се дарежливи брокери на forex кои конечно можат да добијат милиони, некои дури и 1,000 милиони јени бонус.Кога ја проверувате содржината на бонусот, земете го предвид не само присуството или отсуството на бонусот, туку и износот, условите и бројот на пати што треба да се доделите и изберете го најсоодветен брокер за Forex.

Други бонус кампањи

Покрај бонусите за отворање сметка и бонусите за депозит, постојат и бонус кампањи што секој брокер на Forex ги спроведува независно.
бонус кампања
 • Упатете ја кампањата за пријател
 • трговско гран-при
 • бонус за компензација на загуба
 • Тековна кампања
 • Кампања за трансфер од други компании
 • Програма за лојалност
Некои Forex брокери често нудат такви бонуси, додека други се фокусираат на подобрување на сопствената инфраструктура и услуги на клиентите без никакви бонус кампањи.Продавачите со бонус кампањи можеби изгледаат добро на прв поглед, но понекогаш продавачите без бонус кампањи се посолидни во однос на работењето.Се обидов да отворам сметка поради луксузна кампања за бонус, но ако има многу негативни аспекти како што се лошата поддршка и широки распространувања, тоа нема да биде многу добро отворање сметка, па кога избирате брокер во странство Forex, сè е важно. Целокупната проценка е важна.

Рангирање на Forex во странство

Прво1XM

XM

Максималната потпора е надградена на 1,000 пати!Број еден брокер во странство популарен кај Јапонците

XM е прекуокеански Forex брокер кој ја започна својата услуга во 2009 година.Со повеќе од 10 години оперативно искуство, тој е многу популарен прекуокеански брокер за Forex ширум светот, но е особено популарен меѓу јапонските трговци и се вели дека е рамномерно поделен помеѓу GEMFOREX и GEMFOREX.Сепак, тоа не е брокер во странство Forex со толку високи карактеристики.Генерално, има добра рамнотежа и се чини дека секогаш е во првите 3 на многу страници за рангирање, веројатно поради неговата висока стабилност и доверливост.Тој е еден од брокерите на Forex кој секогаш се појавува како опција кога размислувате да започнете Forex во странство, па ако размислувате да отворите сметка со брокер во странство Forex, препорачуваме да размислите за тоа. Во јуни 2022 година, потпората беше надградена од 6 пати на 888 пати.Дури и кога се споредуваат другите компании, 1,000 пати потпора е стандард, а XM, кој заостануваше, се чини дека може да продолжи со ова.

メリット

 • Просечната стапка на извршување е 99.98%
 • Три типа на типови на сметки
 • 1,000 пати потпора
 • Засилена поддршка на јапонски

デメリット

 • Нема главни карактеристики
 • Висока такса за повлекување
 • Релативно широк се шири
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
1,000 патиДаМожноМожноМожноДа
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.6 пипси~Се одржува редовноБонус за депозит со 2 нивоаДостапна е програма за упатување
Искористете го до 1,000 пати
Максималната моќ на XM првично беше 888 пати, но беше надградена на 2022 пати од 6 јуни 14 година.Максималната потпора е различна за секој тип сметка, максималната потпора е 1,000x за „Стандардна сметка“ и „Микро сметка“, додека потпора за „ХМ Тргувачка нулта сметка“ сè уште е ограничена на 1,000x. Сметката „XM Trading Zero“ не само што има ограничување на потпора, туку има и недостаток што не се дава бонус, па затоа е безбедно да се избере стандардна сметка за тргување на почетници во странство на Forex.
Поддршка на јапонски јазик
XM има многу атрактивни услови за отворање сметка, како што е секогаш да има бонус за отворање сметка и значителен бонус за депозит, како што е потврдено од неговото искуство како најпопуларен меѓу Јапонците.Покрај тоа, не можете да го пропуштите фактот дека поддршката за јапонски јазик е значителна.Некои од странските Forex компании немаат јапонска поддршка, а има многу места каде поддршката, како и изразите на јапонската официјална веб-страница, се неизвесни.Во тој поглед, XM има целосна јапонска поддршка и можете да барате прашања на јапонски без никакви проблеми преку е-пошта или разговор во живо.Може да се каже дека е голема предност за трговците да можат да поставуваат прашања со доверба во неверојатниот случај кога ќе се појави неволја.

Прво2БигБос

BigBoss(ビッグボス)

Најголемото трговско опкружување во светот, прекуокеанските брокери Forex популарни кај Јапонците

BigBoss е брокер во странство Forex кој започна со работа во 2013 година. Кога мислите на BigBoss, некои луѓе можеби ќе помислат на бејзбол менаџерот Цујоши Шинџо, но BigBoss има многу постара историја и ќе ја прослави својата 2023-годишнина во 10 година.Таков BigBoss има максимална потпора од 999 пати!Можете да го предизвикате тргувањето со висока потпора дури и со мала количина на маржа.Дополнително, на промоциите кои се одржуваат нередовно влијае и рекламната кула Боб Сап, а привлечно е и тоа што се развива голема бонус кампања.Ние сме јапонски пријателски трговец со трговско опкружување кое може да се пофали со најголеми размери во светот и јапонска поддршка.

メリット

 • Луксузни и чести бонус кампањи
 • Извршете ги вашите занаети според највисоките стандарди во индустријата
 • Конкурентно тесни намази
 • Непосредно размислување на депозитите и повлекувањата
 • Можно е брзо отворање сметка

デメリット

 • Финансиската лиценца е од Сент Винсент и Гренадини и доверливоста не е добра
 • Со средствата се управува одделно без зачувување на довербата.
 • Хеџирањето е дозволено само на истата сметка на истиот трговец, а на друг начин е забрането
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
999 патиДаМожноМожноМожноНикој (некои)
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.4 пипчиња~な しДо 5,000 долариТрговски бонус (до 5,000 долари)
Бонусот за отворање сметка е неправилен
Бонусите за отворање сметка на BigBoss се одржуваат нередовно, не постојано.Износот е главно помеѓу 5,000 јени и 10,000 јени, а овој бонус можете да го добиете доколку отворите нова сметка и прикачите документи за потврда на идентитетот во тој период.Ако го користите бонусот за отворање сметка како маржа, можете ефикасно да тргувате со тоа што ќе го помножите со висока потпора без да инвестирате голема сума од сопствените средства.Покрај тоа, една од предностите за трговците е тоа што добивката добиена од бонусот може да се повлече.Дополнително, ако тргувате вкупно 10 лотови, можете да го повлечете самиот бонус, што ќе ве мотивира да тргувате.
Богат бонус за депозит
Покрај бонуси за отворање сметка, BigBoss нуди и бонуси за депозит.Ова исто така се одржува нередовно како погоре. Почнувајќи од 2022 јули 7 година, водиме кампања која дава бонус до $30 за депонираната сума.Поентата на овој бонус е што колку е поголем износот на депозитот, толку е поголема стапката на грантот за бонус, а стапката на грант за бонус ќе се зголеми за 5,000% при депонирање на сметка на МТ1. Освен тоа, постојат три точки кои дојдете со гача награди кои може да освојат до 5 долари.Покрај тоа, сите трговци кои ќе депонираат повеќе од 10 долари ќе добијат 5,000 BBP (300 BBP секогаш може да ја вртат гачата еднаш), така што може да се каже дека тоа е многу поволен бонус за оние кои планираат да депонираат многу.

Прво3GEMFOREX

GEMFOREX(ゲムフォレックス)

Нивото на бонус на кампањата е највисоко во индустријата!Форекс брокери популарни кај Јапонците

GEMFOREX е прекуокеански Forex брокер кој ја започна својата услуга во 2014 година. До крајот на јули 2022 година, повеќе од 7 луѓе отвориле сметки, а покрај земјите од англиското говорно подрачје, се шириме главно во азиските земји како Јапонија, Кина, Хонг Конг, Тајван и Јужна Кореја. Не е претерување да се каже дека најголемата карактеристика на GEMFORX е исклучителната бонус кампања. Бонусот за отворање сметка од околу 65 јени и бонусот за депозит од 20,000 до 2% кои секогаш се чуваат се толку атрактивни што не можат да се споредат со други компании.Исто така, поради влијанието на претходникот на GEMFOREX, голема поента е и поентата дека алатките за автоматско тргување (EA) и тргувањето со огледало може да се користат бесплатно (со ограничувања).Моментално амбасадор е Бекам и има улога на билборд.Бидејќи јапонските менаџери учествуваат, тоа е прекуокеанска Forex компанија која е пријателска кон Јапонците.

メリット

 • Многу бонуси за отворање сметка и депозит
 • 0.78% стапка на извршување и високо ниво во рок од 99.99 секунди
 • Засилена поддршка на јапонски
 • Три типа на типови на сметки
 • Покрај највисокото ниво на потпора во индустријата од 1,000 пати, постои и постојана сметка 5,000 пати

デメリット

 • Гласините дека и DD и NDD методите се измешани
 • Скалирањето може да биде ограничено
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
5,000 патиДаМожноМожноМожноДа
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.4 пипчиња~Секогаш се чуваат од 10,000 до 30,000 јениДаПостои кампања за упатување пријатели
Бонусот за отворање сметка и депозит се непобедливи
Во GEMFOREX, бонусите за отворање сметка и депозит се вршат наизменично или континуирано, така што можете да отворите сметка во секое време, што е добро за трговците.Износот на бонусот малку варира од 10,000 јени до 30,000 јени за бонусот за отворање сметка.Ако добро ги искористите овие бонуси за отворање сметка, можете да започнете со тргување без да инвестирате сопствени средства, така што дури и почетниците во Forex можат да почнат да тргуваат со мир на умот.Дополнително, бонусот за депозит е многу дарежлив износ кој обезбедува од 2 до 1,000% од износот на депозитот како бонус за џекпот.Може да се каже дека овие бонус кампањи продолжуваат да го зголемуваат бројот на членови.
5,000 пати потпора
Покрај луксузните кампањи, GEMFOREX е исто така атрактивен бидејќи ви овозможува да тргувате со највисокото ниво на моќ во индустријата од 5,000 пати.Се вели дека просечната потпора на прекуокеанските брокери на Forex е од 400 до 500 пати, но може да се пофали со високо ниво меѓу нив.Тоа е затоа што сметката за потпора од 5,000 пати, која досега беше ограничена сметка, стана постојана.Дополнително, GEMFOREX усвојува систем со нула намалување што не бара дополнителна маржа дури и ако тргувате со висока потпора, така што не можете да го пропуштите фактот дека можете да тргувате со низок ризик.Дури и ако сте почетник на Forex и се прашувате со која компанија да отворите сметка, можете да тргувате со доверба ако прво отворите сметка со GEMFOREX.

Прво4Титан FX

Titan FX(タイタンエフエックス)

Препорачани странски брокери Forex за средни и напредни трговци кои сакаат да практикуваат скалпирање и EA

Titan FX е основан во 2015 година и е прекуокеански Forex брокер кој ќе биде во својата 2022-ма година во 7 година.Може да се пофали со висока стапка на извршување од 99.7% и се карактеризира со својата добро воспоставена инфраструктура.Меѓутоа, бидејќи воопшто нема бонус, разочарувачки е што не можете да отворите сметка за бонусот.Затоа, почетниците Forex во странство кои сакаат да го користат бонусот за отворање сметка за да ги задржат сопствените средства и да започнат со тргување, може да ги најдат пречките високи. Titan FX може да се каже дека е трговец за средни и напредни играчи.Ако се стремите кон трговија со скалпирање, ова е еден од прекуокеанските брокери на Forex што треба да го имате на ум.

メリット

 • Екстра тесни намази
 • Може да се користат и MT4/MT5
 • Постои средина погодна за занаети со скалпирање
 • Обилни методи на депозит
 • Кратко време за исплата

デメリット

 • Нема бонус кампања
 • Левериџот е малку незадоволителен на 500 пати (сепак, нема ограничување поради состојбата на сметката)
 • Во минатото имаше проблем со депонирање/повлекување поради системска грешка
 • Мал број на инструменти за тргување
 • Јас сум предупреден од FSA
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
500 патиДаМожноМожноМожно無 料
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 0.3 пипси~な しな しな し
Два типа сметки се идеални за дискреционо тргување и скалпирање
Titan FX има два типа сметки, со исклучок на демо сметката. Првата е „Нулта стандардна сметка“, која е идеална за дискреционо тргување и тргување со мали парти и нема провизија за трансакции. Вториот е „Zero Blade Account“, кој е идеален за скалпирање и EA.Можеби е тешко за трговците почетници да се справат, но најдоброто опкружување за тргување е подготвено за оние кои се навикнати да тргуваат до одреден степен и сакаат да прават дискреционо тргување и скалпирање.Сепак, моќта на Titan FX е до 2 пати, така што не е толку висока во споредба со другите брокери.Меѓутоа, бидејќи не постои ограничување за потпора поради состојбата на сметката што е вообичаено со другите трговци, може да се каже дека е привлечно да се биде во можност да се вршат возбудливи тргувања со потпора во секое време.
Екстра тесни намази
Една од одличните карактеристики на Titan FX се исклучително тесните намази. И двата типа на сметки имаат тесни распони, што е голема предност за трговците.Како може да се реализираат толку екстремно тесни намази?Тоа е затоа што не се осмелуваме да инвестираме средства во промоции како што се кампањи и го нагласуваме ставот да не се стекнуваме профит со проширување на ширењето.Затоа, може да се каже дека постои оптимална средина за средно и напредни трговци кои размислуваат за занаети за скалпирање.Од друга страна, нема заслуга за трговците кои бараат бонуси, па затоа е побезбедно да се изберат други брокери во странство Forex.

Прво5FX Beyond

FX Beyond(エフエックスビヨンド)

Еден од најдобрите трговски производи во индустријата е атрактивен! Прекуокеански брокер за Forex Основан во 2021 година

FX Byond е нов брокер во странство, основан во 2021 година, така што сè уште не е многу познат меѓу јапонските трговци, но има големи карактеристики како што се максимална потпора од 1,111 пати, тесни распони и брзи депозити и повлекувања. бидете еден од брокерите кои ќе добиваат се повеќе и повеќе внимание во иднина. Во FX Beyond, исто така е одлична атракција што можете објективно да ја видите анализата на сопствените трендови на тргување, условите во кои сте добри и условите што предизвикуваат загуби со користење на вашите сопствени алатки за анализа.Ова ќе ви овозможи да го прилагодите и прегледате сопствениот метод на тргување, така што ќе можете ефикасно да произведувате резултати.

メリット

 • Максимална потпора од 1,111 пати
 • Официјалната веб-страница и поддршката за корисници целосно го поддржуваат јапонскиот јазик
 • Непречено депонирање и повлекување
 • Можете веднаш да отворите сметка без потврда на идентитетот
 • Обилни залихи за тргување

デメリット

 • Кампањата се одржа нередовно
 • Евиденцијата на патеката е плитка, а доверливоста и безбедноста не можат доволно да се измерат
 • Условите за тргување се неповолни за скалпирање
 • Нема посебно управување, но нема заштита на довербата
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
1,111 патиДаМожноМожноМожноОсновно бесплатно, но потребно при депонирање помалку од 20,000 јени
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 0.4 пипчиња~な しな しな し
Бонус кампања одржана нередовно
Некои странски брокери Forex редовно одржуваат екстравагантни кампањи, но FX Beyond не одржува кампањи некое време.Иако е нов брокер во странство Forex, FX Beyond има целосен опсег на услуги и трговско опкружување, па веројатно има многу трговци кои прашуваат: „Какви кампањи прават?Впрочем, во минатото имаше кампања дека `` 500% бонус за депозит (неограничен број пати / со функција за перниче што може да се тргува само со бонус) ќе биде даден до 100 милиони јени''.Не е сигурно кога ќе се одржи следниот настан, но доколку размислувате да отворите сметка со FX Beyond, ви препорачуваме редовно да ги проверувате информациите за кампањата на официјалната веб-страница.
Привлечни се изобилните валутни парови и екстремно тесните распони
FX Beyond нуди широк спектар на производи, вклучувајќи повеќе од 50 видови девизи, благородни метали, енергии, индекси на акции, виртуелни валути и акции.Распонот на овие производи е променлив, така што тие варираат во зависност од времето од денот, но сметката за нулта распон има минимален распон од 0.1 пип, што е доста привлечно.Меѓутоа, бидејќи ширењето на сметката со нула распон го зазема ставот на „надворешна провизија“, истиот распон како и стандардната сметка ќе биде одбиен при затворање на позицијата.Распространетоста може значително да се прошири кога ликвидноста на пазарот се намалува.Сепак, нема сомнеж дека станува збор за брокер во странство Forex кој е многу препорачлив за оние кои ги ценат ширењето.

Прво6CryptoGT

CryptoGT(クリプトジーティー)

Нова берза за виртуелни валути која се здоби со популарност и препознатливост во последниве години.Полн со прекрасни бонуси!

CryptoGT е размена на криптовалути FX основана на Кипар во јуни 2018 година. Како размена на виртуелна валута FX, CryptoGT порасна во популарност како прва берза во индустријата која нуди повеќе од 6 валутни парови како што се девизи, метали, енергија и берзански индекси покрај виртуелните валути.Овој CryptoGT поддржува депонирање само на виртуелна валута.Со максимална потпора од 60 пати и 500-часовна размена на виртуелна валута FX со можност за тргување, трговците можат да тргуваат без ограничување на времето на користење.Дополнително, бонусот за депозит сè уште се одржува поради репутацијата дека кампањата за бонус е луксузна.Ако сте трговец кој размислува за тргување со виртуелна валута покрај тргувањето со валути, тоа е размена на виртуелна валута FX што би сакале да ја користите.

メリット

 • Максималната потпора е 500x
 • Многу бонус кампањи
 • MT5 достапен
 • Целосна јапонска поддршка

デメリット

 • Процедурата за промена на потпора е проблематична
 • Сите трансакции мора да се направат во криптовалути
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
500 патиДаМожноМожноМожноДа (RAW сметка)
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
БТК / УСД 1,500 поени~な しДаな し
80% прв депозит и неограничен бонус од 30%.
Откако ќе отворите сметка во CryptoGT, можете да добиете бонус од 80% (ограничување на потврдата за бонус: еквивалентно на 50,000 јени) за првиот депозит или трансфер на фонд.Дополнително, ќе се даде бонус од 2% за вториот и последователниот депозит (пренос на средства) (лимит за прием на бонус: 30 јени еквивалент за целиот период).Во однос на броењето на бројот на депозити за бонус за прв депозит, вклучени се и депозитите пред периодот на кампањата.Девизниот курс ќе се пресметува кога ќе се додели бонусот, а максималниот износ за секоја валута ќе се одредува според курсот во моментот на издавање на бонусот (кредитот).

Прво7Милтон маркети

Milton Markets (ミルトンマーケッツ)

Поддршката за јапонски јазик е беспрекорна! Во странство брокери Forex кои направија големи ажурирања во 2020 година

Оперативната компанија на Milton Markets беше WSM INVEST LIMITED кога беше основана во 2015 година, но се пресели во Сент Винсент и Гренадини и го промени своето име во Milton Markets Ltd.После тоа, повторно се преселив во Вануату, каде што сум денес. Milton Markets ќе претрпи големо ажурирање во 2020 година.Промена на типот на сметката, максимална промена на потпора, ревизија на провизијата за трансакција итн.Во тоа време, се чини дека ширењето се намали и се смени на локација што ја претпочитаат трговците со скалпирање. Постојат два вида на сметки на Milton Markets: паметна сметка и елитна сметка.Се чини дека бонусите за депозити се одржуваат често, но се чини дека нема бонус за отворање сметка.

メリット

 • висока посветеност
 • Добро се одржаа бонусите за депозити
 • Богати валутни парови
 • Широка палета на CFD инструменти
 • Нема јапонска поддршка

デメリット

 • Платформата за тргување е само MT4
 • Минималниот износ на депозит е висок (30,000 јени за паметна сметка)
 • Нивото на намалување на загубата е високо до 50% (паметна сметка)
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
1,000 пати (паметна сметка)ДаМожноМожноМожноな し
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.0 пипси~な しДаな し
депозит бонус подарок
Milton Markets често нуди бонус за депозит од 30%.Со бонус за сите сметки, ќе добиете бонус за депозит од 30% што може да се користи за тргување.Ова е еквивалентно на максималниот бонус од 15 јени.Не е важно колку пати ќе депонирате до тогаш.Ако го внесете кодот за промоција при уплата и уплатите, бонусот за депозит ќе се одрази на вашата сметка во рок од еден работен ден.

Прво8M4Markets

M4Markets(エムフォーマーケット)

Очекувањата за поддршка на јапонскиот јазик се мали.Сепак, бонусот е луксузен и атрактивен брокер во странство Forex

M4Markets е странски брокер Forex со седиште во Сејшели.Иако не е многу познат во Јапонија, тој има официјална јапонска веб-страница.Сепак, постои чувство на некомпатибилност со Јапонците и имам впечаток дека јапонската поддршка од Јапонците е мала.Постојат три вообичаени типа на сметки: Стандардна сметка, необработена раширена сметка и премиум сметка.На стандардната сметка може да се примени потпора од 3 пати, но другите се до 1,000 пати.M500Markets има и специјална сметка наречена Исламска сметка.Ако си муслиман, можеш да го отвориш ова.Карактеристиката на M4Markets е што бонусот е прекрасен, а покрај бонусот за депозит од 4%, има и бонус наречен Среќен рулет.

メリット

 • И двете платформи MT4 и MT5 се достапни
 • 100% бонус за депозит и други бонуси се прекрасни
 • Максималната потпора е 1,000 пати (стандардна сметка)

デメリット

 • На јапонскиот сајт има чувство на неусогласеност со Јапонците
 • Сметката со низок распон и премиум сметката имаат високо ниво на намалување на загубите од 40%
 • Не се достапни многу информации и тешко е да се разбере како да се користат
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
1,000 пати (стандардна сметка)ДаМожноМожноМожноДа (необработена сметка за ширење, премиум сметка)
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.2 пипси~な しДаДа (среќен рулет)
среќен рулет
Среќен рулет е бонус што може да се добие со лотарија во зависност од бројот на лотови за тргување. M4Markets има различни стандарди за бонус за секоја сметка, но секоја сметка добива бонус секој месец.Може да добиете 1 долари за стандардната сметка, 250 долари за необработената сметка и 500 долари за премиум сметката.
100% бонус за депозит
M4Markets ви дава 100% бонус за депозит кога депонирате на сметка во живо.По првиот депозит, веднаш ќе бидете впишани на вашата трговска сметка, но ќе добиете бонус до 50 јени, па кога ќе го направите вашиот прв депозит, задолжително направете трговија што ќе го максимизира салдото на вашата сметка.

Прво9Брокери Виндзор

Windsor Brokers (ウィンザーブローカー)

Основана во 1988 година и има долга историја, но прекуокеанска FX компанија која штотуку влезе во Јапонија во 2021 година

Windsor Brokers е прекуокеански брокер Forex кој целосно се шири во Јапонија од околу 2021 година. Тоа е одамна воспоставен FX брокер кој може да се пофали со над 1988 години оперативни перформанси од неговата услуга во Кипар во 30 година. Windsor Brokers има финансиска лиценца за Кипар (CySEC), која обезбедува безбедно и транспарентно тргување.Трговските сметки вклучуваат сметка на Prime, Zero сметка и VIP Zero сметка. Брокерите Виндзор имаат малку повисока провизија за трансакција од 1 долари во еден правец по лот (нула сметка), но распонот е потесен.Максималната потпора е исто така 4 пати, што е малку пониско од сегашниот тренд во индустријата.Меѓутоа, бидејќи има бонус за отворање сметка, бонус за депозит и програма за лојалност, атрактивен трговец е да може многу да тргува.

メリット

 • Релативно висока договорна моќ
 • прекрасен бонус
 • Мир на умот со долгогодишно оперативно искуство
 • Голем број на инструменти за тргување

デメリット

 • Платформата за тргување е само MT4
 • Високи провизии за трансакции (нулта сметка)
 • На јапонскиот сајт има чувство на неусогласеност со Јапонците
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
500 патиДаМожноМожноМожноДа (нулта сметка)
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.2 пипси~ДаДаな し
бонус за отворање сметка
Windsor Brokers нуди бонус за отворање сметка од 30 долари.Овој бонус им се нуди само на трговците кои отвориле примарна сметка во валути USD, EUR, GBP и JPY, но тоа е бонус што дефинитивно сакате да го добиете бидејќи можете да отворите сметка во само 3 чекори.Прво, аплицирајте за отворање сметка и регистрирајте ги информациите за сметката според процедурата за регистрација.Откако ќе се одобри отворањето на сметката, тоа ќе се одрази на вашата сметка како бонус кредит.Бидејќи можете да тргувате само со овој бонус за отворање сметка, привлечно е што можете да започнете со тргување без сопствени средства.

Прво10Фокус на пазари

Focus Markets(フォーカスマーケット)

Повеќе од 150 снежни скулптури LP (Liquidity Provider).Прекуокеански брокер за Forex со висока стапка на договор

Focus Markets е прекуокеански брокер Forex основан во Мелбурн, Австралија во 2019 година.Бидејќи станува збор за релативно нова компанија која слета во Јапонија во април 2022 година, таа не е добро позната во Јапонија, но јапонската официјална веб-страница е релативно лесна за читање и може да се користат платформите MT4 и MT4. Таа има потенцијал да стане лесен за употреба изведувач.Во прилог на FX, има повеќе од 5 акции, вклучувајќи виртуелни валути и CFD, а се чуваат и бонуси, па затоа е полн со атракции.Постојат два типа на сметки, стандардна сметка и сметка RAW.Има повеќе од 1,000 даватели на ликвидност, а високата стапка на договор ќе биде сигурен фактор во тргувањето.Малку има информации на пазарот, а добро или лошо е иден изведувач.

メリット

 • Компании во развој кои штотуку слетаа во Јапонија во 2022 година
 • Над 1,000 инструменти за тргување
 • Нема јапонска поддршка
 • Платформите за тргување се MT4 и MT5
 • Има многу даватели на ликвидност и стапката на извршување е висока

デメリット

 • Недоволни информации поради појавен девизен трговец
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
1000 патиДаМожноМожноМожноДа (RAW сметка)
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.0 пипси~な しДаな し
50% бонус на првиот депозит
Фокус маркети моментално одржува кампања за бонус за прв депозит од 50% како кампања за слетување во Јапонија.Ако направите депозит по отворањето на нова сметка, ќе добиете бонус од 50% (до 20 јени) како трговски бонус.За да го добиете бонусот, мора да контактирате со поддршката за корисници по депонирањето на вашата сметка.Бидејќи тоа е бонус со ограничен временски период, не заборавајте да го добиете бонусот откако ќе отворите сметка.

Прво11Tradeview

Tradeview(トレードビュー)

Достапни се 4 платформи!Одамна воспоставен брокер во странство Forex со сигурност и доверливост

Tradeview е прекуокеански брокер Forex основан во 2004 година, но не е многу познат меѓу јапонските трговци бидејќи неодамна влезе на јапонскиот пазар во 2016 година.И покрај тоа, се чини дека има јапонски персонал, а се вели дека преписката за Јапонија е солидна. Tradeview не нуди бонус кампањи, па се гледа дека има мала предност при отворање сметка.Покрај тоа, Tradeview може да извршува различни занаети со 4 типа на платформи (MT4/MT5/cTrader/CURRENEX).Затоа, тоа е брокер во странство Forex погоден за напредни трговци кои се повисоки од трговците почетници.Може да се каже дека се работи за компанија која има богати финансиски лиценци и продава безбедност.Во однос на типовите сметки, стандардна „X Leverage account (MT4)“, „X Leverage account (MT5)“, позиција на сметката ECN „ILC account (MT4)“, „ILC account (MT5)“, за cTrader Имаме вкупно 4 модели на сметки, 6 типа на „cTrader сметка“ и „Viking account“ што користи Currenex.

メリット

 • 4 различни платформи
 • Можно е високо флексибилно тргување како што се ЕА и скалпирање
 • Докажана евиденција
 • Јапонската кореспонденција е солидна
 • 35,000 долари загарантирани со труст холдинг

デメリット

 • без бонус
 • Ниска потпора од 500x
 • Високо ниво на намалување на загубите од 1,000 пати
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
500 патиДаМожноМожноМожноДа (освен стандардната сметка)
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.3 пипси~な しな しな し

Прво12IronFX

IronFX(アイアンエフエックス)

Прекуокеанска компанија Forex која работи во 180 земји низ светот!Спроведена е и атрактивна бонус кампања

IronFX е прекуокеански брокер за Forex со седиште во Кипар, но има глобална репутација бидејќи работи во 180 земји низ светот, вклучувајќи ја и Јапонија.Јапонците на официјалната веб-страница се малку неприродни, а многу луѓе се чини дека имаат впечаток дека е „тешко за читање“ или „тешко за разбирање“, но често се одржуваат бонус кампањи, а бројот на сопственици на сметки е постојано се зголемува дури и во Јапонија.се зголемува.Имаше неколку неволји во минатото, и има многу гласови на загриженост за таа точка, но сега тие недостатоци се решаваат.

メリット

 • Максимална потпора од 1,000 пати
 • Тесни намази
 • Високо сигурен со 4 типа на финансиски лиценци
 • Широк опсег на тргување валутни парови

デメリット

 • Јапонскиот сајт е тешко да се разбере
 • MT5 не е достапен
 • Не обезбедува заштита на довербата
 • Се повлече од јапонскиот пазар еднаш во 2014 година
 • Во моментот на повлекување од јапонскиот пазар, постојат гласини како „позицијата беше принудена да се затвори без претходна најава“ и „средствата се конфискувани“.
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
1,000 патиДаМожноМожноМожно無 料
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 0.4 пипси~な しДостапен е 100% бонус за депозитな し
Искористете до 1,000x достапно на одредени сметки
Видовите сметки на IronFX се широко поделени на сметки во живо и сметки STP/ECN.Сметките во живо се дополнително класифицирани во „Стандардни“, „Премиум“ и „ВИП“, а сметките на STP/ECN дополнително се класифицирани во „СМЕТКА НА ПРИВИЛЕГИЈА“, „СМЕТКА НА ЦЕНТ“ и „ВО ЖИВО НУЛА ФИКСНА СРЕДСТВО“. Се вели дека IronFX дозволува до 2 пати потпора, но тоа е само за живи сметки. Имајте предвид дека сметките STP/ECN може да се користат само до 1,000 пати.Исто така, бидејќи лимитот на потпора се применува според салдото на маржата за секоја сметка, мора да се има предвид при тргувањето.Сепак, не постојат ограничувања за потпора поврзани со учество во бонус или регистрација на натпревар.
Атрактивните бонуси се одржуваат нередовно
IronFX повремено одржува бонус кампањи. Од крајот на јули 2022 година, се спроведува само кампањата за бонус за депозит од 7%.Покрај тоа, може да се одржат разни промоции, а многу луѓе отвораат сметки со IronFX за луксузни бонуси добиени таму.На пример, на Светското првенство во железо, кое започна во јуни 100 година и траеше шест месеци, им беше исплатен дарежлив бонус од 2021 милион американски долари во вкупната награда на учесниците.Дополнително, постојат повремени кампањи каде што можете да освоите iPhone со лотарија во зависност од бројот на подови за тргување и кампањи за бонус за моќ за депоненти од 6 долари или повеќе.

Прво13SvoFX

SvoFX(エスブイオーエフエックス)

Подобрена функција за трговија со копии! Форекс почетниците лесно можат да тргуваат

SvoFX е релативно нова компанија во странство Forex која започна да се шири во Јапонија во 2019 година.Најголемата карактеристика е што е можно тргување со копии.Трговијата со копии е погодна функција која го следи профитабилниот трговец и ја копира вистинската трговија на трговецот. Дури и почетниците во Forex можат лесно да тргуваат, па ако сакате да се обидете да тргувате, но немате техники или вештини, ви препорачуваме да го пробате еднаш.Дополнително, 99.35% од нарачките се извршуваат во рок од 1 секунда, при што може да се каже дека е шармот на SvoFX, усвојувајќи систем со нула намалување без повици за маргина, водечки IB награди во индустријата и целосна поддршка на јапонскиот јазик.

メリット

 • Добиени повеќе финансиски лиценци
 • Подобрени функции за трговија со копии
 • Усвојувањето на методот NDD овозможува високо транспарентни трансакции
 • Нуди IB награди кои се водечки во индустријата
 • Висока стапка на договор

デメリット

 • Управувањето со фондовите е само посебно управување и нема одржување на довербата
 • широко распространето
 • ниска максимална потпора
 • Минималниот износ на депозит е 10,000 јени или повеќе
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
100 патиДаМожноМожноМожно無 料
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.3 пипси~な し100% бонус за депозит (до 500 УСД) + 20% (вкупно до 4,500 УСД)な し
прекрасен бонус за депозит
SvoFX не нуди бонуси за отворање сметка.Меѓутоа, наместо тоа, се одржува кампања за бонус за депозит.Оваа кампања е двостепен систем и ќе добиете бонус за депозит од 2% до 500 долари и 100% до максимум вкупно 4,500 долари.Бонусот се рефлектира истиот ден во фазата на депозит, може да се користи со сметките на MT20, а не само новите, туку и постоечките корисници се подобни.Нема ограничување на бројот на депозити што можете да ги направите.Максималниот износ што може да се добие со целосно искористување на овој бонус за депозит е 4 УСД, што е дарежлив бонус за кампањата.
Засилена јапонска поддршка
SvoFX има краток досие и не може да се каже дека е брокер со извонредно препознавање на имиња меѓу јапонските трговци, но поддршката за јапонскиот јазик е релативно комплетна.На пример, при поддршката за корисници, можете да добивате јапонска поддршка од јапонскиот персонал од 10:19 до XNUMX:XNUMX часот во работните денови.Постојат три алатки за поддршка: разговор во живо, е-пошта и форма.Исто така, предност е што може да се бараат прашања од повеќе медиуми.

Прво14FXCC

FXCC(エフエックスシーシー)

Иако не се големи во Јапонија, прекуокеанските Forex брокери со изобилни акции за тргување и високи очекувања за иднината

FXCC е основана во 2010 година и е со седиште во Кипар.Доверливоста се обезбедува со добивање на лиценца Cysec од Управата за финансиски услуги на Кипар и член на Комисијата за хартии од вредност на Кипар. FXCC моментално има еден тип на сметка, само сметка ECN XL.Наскоро планираме да отвориме нова сметка. Во случај на ECN сметка, брзината на извршување е голема бидејќи нарачката може да се изврши веднаш.Достапни се и бесплатни VPS сервери.Покрај тоа, FXCC ви овозможува да тргувате со над 1 валутни парови и широк спектар на финансиски инструменти како што се криптовалути, благородни метали, енергии, CFD и обврзници.Засега има јапонски сајт, но е распореден на малку неприроден јапонски, затоа внимавајте.Иако не е главен брокер во странство Forex во Јапонија, тој е еден од оние брокери што би сакал трговците кои сакаат да користат нови работи.

メリット

 • Постојат многу финансиски инструменти со кои може да се тргува
 • Постои систем за зачувување на довербата кој враќа депозитни средства до XNUMX евра
 • тесни намази
 • Достапни се бесплатни VPS сервери
 • Достапен е 100% бонус за депозит

デメリット

 • Платформата за тргување е само MT4 (MT5 не е достапна)
 • Иако има јапонски сајт, неприроден јапонски
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
500x (сметка ECN XL)ДаМожноМожноМожноな し
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 0.9 пипси~な しДаな し
100% подарок бонус за прв депозит
Во FXCC ќе добиете 100% бонус за прв депозит кога ќе отворите сметка.Можете да добиете до 2,000 долари, за да можете да го комбинирате со потпора за динамично тргување.Со жива сметка, се што треба да направите е да отворите сметка и да направите депозит.

Прво15Здраво Австралија

ハイローオーストラリア

Зборувајќи за популарните бинарни опции овде!Може да се пофали со највисока стапка на исплата во индустријата со максимум 2.3 пати

Hi-Lo Australia е брокер за бинарни опции основан во 2020 година.Иако е воспоставен само за кратко време, се чини дека е доста добро познат во индустријата за бинарни опции.Јапонскиот јазик на официјалната страница за Јапонците е исто така пристоен, а бројот на јапонски корисници значително се зголемува поради брзото депонирање и повлекување и максималната стапка на исплата од 2.3 пати.HighLow Australia нуди четири типа на производи: HighLow, HighLow Spreads, Turbo и Turbo Spreads.Ако отворите сметка, можете да добиете поврат на готовина од 4 јени, па затоа се препорачува да отворите сметка и да го искусите светот на бинарните опции.High-Low Australia не користи платформа како што е MT5000 и може да се користи на веб-прелистувач (и компјутер/паметен телефон).

メリット

 • Сооднос на исплата до 2.3 пати
 • Целосна јапонска кореспонденција
 • Брза брзина на депонирање и повлекување
 • високо безбеден

デメリット

 • Минималниот износ за повлекување е 1 јени
 • Нема посветени алатки за тргување
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
---Можно--
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
-Даな しДа
програма за висока лојалност
Програма за високо-ниска лојалност е програма која враќа готовина според износот на трансакцијата.Ако имате одреден број трансакции секој месец, ќе ви биде даден статус (играч, трговец, професионалец, елита) и кеш-бек според трансакцијата.Ако тргувате вкупно 100 милион јени или повеќе, ќе преминете во статус на заработка по поени, па ајде прво да се стремиме кон тргување во вредност од 100 милион јени.
џекпот бонус
Џекпот бонусите се доделуваат по случаен избор во High-Low Australia.Луксузен бонус што може да добие до 50 јени поврат на готовина.Ова е бонус што нема да се додели освен ако не направите трансакција од 100 милион јени или повеќе.Исто така, овој џекпот бонус е само за оние кои тргуваат со верзијата за компјутер, а трговците на паметни телефони не ги исполнуваат условите.

Прво16опција

theoption(ザオプション)

Прекуокеански брокер за бинарни опции кој доминира во индустријата со својата високо функционална платформа.Луксузниот бонус за кампања е привлечен

theoption е брокер за бинарни опции во странство управуван од Arktch Ltd, основан во 2017 година и регистриран на Маршалските Острови.Имаме естонска финансиска лиценца.Јапонската страница е составена од јапонски што не се чувствува чудно и е дизајнирана да им биде позната на Јапонците.Особено, бонусот за кампањата е луксузен и популарен меѓу Јапонците.Прашањата преку е-пошта и разговор може да се направат и на јапонски. Опцијата може да се користи како платформа со високи перформанси со апликација за паметни телефони.Покрај екранот за трансакции што е лесен за употреба, Моја страница е преполна и со корисни функции.Индикаторите како што е RSI може да се прикажат на нормални платформи.Можете исто така да искусите бесплатна демо без регистрација пред да отворите сметка.Да почнеме со испробување на околината за тргување во најновиот систем.

メリット

 • 130% процент на исплата
 • Многу бонуси за кампањата
 • можно е повлекување на битпаричник
 • Автоматското тргување не е достапно

デメリット

 • Брзината на повлекување е малку бавна
 • Стапката на исплата е инфериорна во однос на високо-ниската Австралија
 • Апликација за паметен телефон само за Android
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
--Невозможно---
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
-な しДаな し
Кампања за бесплатна такса за повлекување на сметката на bitwallet
На опција, ако депонирате во битпаричник, тој ќе биде повлечен од битпаричник, но ако го постигнете потребниот обем на трансакција по депонирањето, можете да добиете готовина како бонус (до 40% поврат).Ако трговецот депонира 2 јени или повеќе, тие автоматски ќе бидат внесени и ќе се направат поставки за сметката за кампањата.На пример, ако депонирате 2 јени или повеќе, добивате бонус од 7,000 јени, ако депонирате 5 јени или повеќе, добивате бонус од 15,000 јени, ако депонирате 10 јени или повеќе, добивате бонус од 35,000 јени и ако депонирате 25 јени или повеќе, добивате бонус од 100,000 јени. Ќе го добиете веднаш по завршувањето на трансакцијата.

Прво17BINANCE

BINANCE (バイナンス)

Размената на криптовалути може да се пофали со број 1 во светот на обемот на тргување

BINANCE е најголемата светска размена на виртуелни валути (криптовалути).Таа стана позната како размена на виртуелни валути која го освои бр. 1 во рангирањето на обемот на тргување. Дневниот обем на тргување е 1 трилиони јени, бројот на регистрирани корисници е 3 милиони, а бројот на тргување со акции е над 9000.Типични валути за тргување се Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash итн.Дополнително, BINANCE ќе издаде своја сопствена монета на Binance (BNB), а ако ја имате оваа BNB, ќе добиете попуст на такси (до 600% попуст).Иако овој BINANCE не е одобрен од Јапонската агенција за финансиски услуги, ние подготвивме јапонска страница во трговско опкружување со максимална моќност од 25 пати и е отворена за јапонските клиенти.Сепак, не е многу лесно разбирлив сајт, па мислам дека има многу луѓе кои не можат да го разберат на прв поглед.Исто така, бидејќи не поддржува депозити во јапонски јен, неопходно е да се исплати по купувањето виртуелна валута во Јапонија.

メリット

 • Лесно отворање сметка
 • И валутни парови и виртуелни валути може да се тргуваат со максимална потпора од 1000 пати
 • Широк спектар на валути
 • Целосна јапонска официјална веб-страница
 • 125 пати потпора

デメリット

 • Сајтот е тешко да се разбере
 • Не може да се депонира во јапонски јен
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
125 патиДаМожноМожноМожно-
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
-な しДо 100 долариな し
Награди за добредојде до 100 долари
Binance нуди до 100% добредојдени награди при регистрација.Сепак, ова е само за автентицирани корисници.

Прво18Битерц

Bitterz(ビッターズ)

Првата хибридна размена во индустријата

Битерц е трговска компанија за криптовалути со компанија која работи во Сент Винсент и Гренадини.Иако е со седиште во странство, се вели дека е прекуокеанска размена на виртуелни валути направена во Јапонија, а многу Јапонци се вклучени во основачките членови и системот на одделот.Затоа, јапонскиот сајт е исто така составен од многу лесно разбирливи изрази и нема чувство на неусогласеност.Додека потпора во виртуелната валута е често ниска до 20 пати, Bitterz се карактеризира со 888 пати потпора.Платформата за тргување е MT5, која овозможува тргување со различни уреди како компјутери, паметни телефони и таблети.Постојат различни начини на депозит, но недостаток е тоа што можете да повлекувате само во виртуелна валута.

メリット

 • Многу јапонски персонал се запишани
 • Виртуелна размена на валута направена во Јапонија
 • Ливериџот е 888 пати
 • Платформата за тргување може да користи MT5

デメリット

 • Се тргуваше со малку акции
 • не поседуваат финансиска лиценца
 • Можете да повлекувате само во виртуелна валута
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
888 патиДаМожноМожноМожно-
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
-ДаДаな し
БТК подарок еквивалентен на 10,000 јени при отворање сметка
Во Bitterz, трговците кои отвораат вистинска сметка ќе добијат Bitcoin (BTC) еквивалентен на 10,000 јени што може да се користи за вистинско тргување. Затоа, можете да тргувате без депонирање сопствени средства. Добивката може да се повлече. Ако го користите овој бонус за да се направи тргување со висока потпора од 888 пати, не е сон брзо да се збогатите! Иако овој бонус за отворање сметка е ограничено време, тој се одржува редовно.
Кампања за бонус за депозит до 30%.
Битерц има и бонус за депозит.Овој бонус е исто така за ограничено време, но ќе се одржува редовно.На износот на депозитот се дава бонус од 30%, а во текот на периодот неколку пати се дава бонус, но максималната граница е 100 милион јени.За да тргувате со висока капитална ефикасност, задолжително посетувајте и тргувајте многу пати во периодот.

Прво19Би-победа

Bi-Winning(ビーウィニング)

Појавувачки брокер за бинарни опции штотуку роден во 2021 година

Bi-Winning е компанија за бинарни опции регистрирана во Република Панама која штотуку започна во 2021 година.Се вели дека е популарен кај Јапонците, но судејќи според јапонската верзија на официјалната веб-страница, се чини дека има простор за подобрување во однос на услугата за јапонските клиенти (има информации и дека имаат јапонски персонал). .Има толку многу акции за тргување, а тргувањето со бинарни опции е можно со повеќе од 100 видови производи како што се валути, виртуелни валути, странски акции, берзански индекси, благородни метали и енергии.Можете да тргувате користејќи техничка анализа додека имате многу опции.Покрај тоа, Bi-Winning занаети може да се прават на веб-страницата на компјутер или на веб-страницата за паметни телефони.Во моментов нема сопствени алатки или апликации.Се вели дека стапката на исплата е 1.95 пати, што е малку пониско од водечкиот во индустријата High-Low Австралија, но повисока од просекот во индустријата.Бонусите се ниски во споредба со другите брокери за бинарни опции.

メリット

 • Соодносот на исплата е 1,95x
 • Акциите за тргување се релативно значителни

デメリット

 • Непријатно со Јапонците на јапонскиот сајт
 • Краток оперативен период
 • Ниска стапка на посветеност
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
--Можно---
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
-な しな しな し
Бонусите се одржуваат нередовно
Би-Вининг имаше бонус во минатото, но од август 2022 година, не беа објавени информации за бонуси.Се чини дека претходните бонуси вклучуваа бонус кампања од 8% за износот на депозитот и бонус од 10 јени при отворање сметка.Мислам дека бонусите веројатно ќе се чуваат во иднина, но многу е профитабилно да се отвори сметка во моментот кога се одржува бонус без депозит, како што е бонус за отворање сметка.Редовно посетувајте ја официјалната страница за да ги проверите информациите за бонусот за да не пропуштите никакви информации.

Прво20Бајбит

Bybit(バイビット)

Размена на криптовалути се користи во 130 земји низ светот.

Bybit е основана во 2018 година и е прекуокеанска размена на виртуелни валути со корисници во над 130 земји ширум светот.Со седиште во Сингапур, имаме канцеларии и во Хонг Конг и Тајван.Јапонската поддршка е совршена, официјалната веб-страница е развиена на правилен јапонски јазик, а јапонската поддршка се чини дека е значителна. Поддршката е достапна 365 часа на ден, 24 дена во годината.Покрај тоа, потпората на виртуелната валута е поставена на 100 пати, што е високо во индустријата за виртуелни валути со многу потпора, како на пример 20 пати.Во моментов, Bybit поддржува 172 типа на легална валута, од кои 3 виртуелни валути што може да се купат со легална валута се Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и Tether (USDT). Bybit е размена на виртуелни валути што дефинитивно треба да ја користите ако ја цените брзината бидејќи можете непречено да тргувате со мало задоцнување.

メリット

 • тесни намази
 • Платформа за тргување со високи перформанси
 • Засилена јапонска поддршка
 • Силно обезбедување
 • Без повик за маргина

デメリット

 • Иако е јапонски официјален сајт, тешко е да се разбере
 • Надоместоците за повлекување се високи
 • Ограничено работно време
 • Не се дозволени трансакции деноминирани во јени
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
100 патиДаМожноМожноМожно-
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
-な しな しな し

Прво21MGK International

MGK International(エムジーケーインターナショナル)

Компанија сертифицирана од FSA која ги плени трговците со најмалите намази во индустријата

MGK International е прекуокеански брокер Forex со седиште во Малезија. Основана во 2012 година, има историја од околу 10 години.Ohba Ние сме главно активни во азиските и англиското говорно подрачје. Карактеристика на MGK International е тоа што занаетите со EA и scalping не се ограничени, така што можете слободно да тргувате на широк спектар на начини.Се вели дека стапката на договорот е висока, а просечната брзина на совпаѓање се вели дека е 0.0004 секунди.Постојат два типа на типови на сметки: нормална сметка и сметка за SPEED.Платформата за тргување е само MT2. Ве молиме имајте предвид дека MT4 не може да се користи.Нема многу извонредни карактеристики, па затоа бледне во споредба со другите странски брокери Forex, но што се однесува до јапонската официјална веб-страница, нема чувство на неусогласеност на јапонски, веројатно затоа што е вклучен јапонскиот персонал. распоредени, може да се каже дека дури и почетниците можат да бидат сигурни во таа точка.Меѓутоа, бидејќи бонус кампањите не се одржуваат често, тешко е да се види времето на отворање сметка и континуитетот на тргување.

メリット

 • Висока стапка на договор
 • Брзо депозит и повлекување
 • Многу начини на депозит

デメリット

 • Платформата за тргување е само MT4
 • Бонусите ретко се чуваат (повремено бонуси за депонирање)
 • Максималната потпора од 200 пати е прилично мала
 • Не се достапни многу информации
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
200 патиДаМожноМожноМожноな し
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.3 пипси~な しДа (неправилно)な し
Неправилен бонус за депозит
MGK International нередовно држи бонуси за депозит.Во минатото, како кампања за бонус од 10 јени, се обезбедуваше бонус еквивалент на 10 јени за депозити од 10 јени или повеќе.Постојат слични бонуси за депозит од 100% понудени од други странски брокери Forex, но дури и ако депонирате повеќе од 10 јени, горната граница е 10 јени.Пријавувањето за кампањата е лесно.Ако се најавите на страницата на клиентот од страницата, изберете бонус апликација, поставете го начинот на депозит и износот на депозитот и го испратите, истиот износ како и износот на депозитот ќе биде даден како кредит.

Прво22ИФЦ пазари

IFC Markets(アイエフシーマーケット)

Прекуокеански брокер Forex со историја од повеќе од 15 години резултати на работење.Очекувања за услуги за Јапонија во иднина

IFC Markets е основан во 2006 година и е прекуокеански Forex брокер под капата на IFCM Group.Финансиската лиценца за јапонските сметки е добиена од BVI FSC на Британските Девствени Острови, но основата за сметки во странство е во Кипар и е регулирана и надгледувана од CySEC во Кипар.Постојат два вида сметки: Стандардна сметка и Сметка за почетници.Секој од нив е достапен на платформите NetTradeX и MT4/MT5. На IFC Markets, можете да заработите до 10% годишна камата ако тргувате со 7 лотови или повеќе месечно. Тргувањето со 10Лот не е лесно, но со оглед на ниската каматна стапка во Јапонија, многу е привлечно да се добие камата само со тргување.

メリット

 • Над 15 години оперативно искуство
 • MT5 достапен
 • Користи оригинална алатка NetTradeX
 • Достапна е услуга за камата до 7%.
 • Нивото на намалување на загубата е 10%

デメリット

 • Максималната потпора е 400x
 • Неусогласеност со јапонската нотација
 • Не многу познат во Јапонија
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
400 патиДаМожноМожноМожноな し
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.8 пипси~な しな しДа
Упатете ја кампањата за пријател
IFC Markets спроведува бонус за кампања за упатување пријател.Добијте до 75 долари за пријатели упатени од трговци и до 50 долари за трговци со упатување.Атрактивен бонус што можете да го добиете само со претставување на вашите пријатели.Механизмот на кампањата е да се запознаат пријателите од страницата за членови и да им се каже линкот за упатување.Ќе се даде бонус со отворање на сметка од таму и тргување со најмалку 2 лота.Сепак, трговците не можат да добијат бонуси освен ако нивните пријатели не ги направат пропишаните занаети, затоа бидете внимателни.

Прво23ПАЗАРИ FIVESTARS

FIVESTARS MARKETS(ファイブスターマーケッツ)

Прекуокеански брокер за бинарни опции популарен кај Јапонците кои можат да тргуваат од 1 јени по трансакција

FIVESTARS MARKETS е прекуокеанска бинарна опција управувана од Full Rich Limited. Услугата започна во 2014 година, но го промени своето име во сегашните FIVESTARS MARKETS во 2018 година.Тоа е прилично стар брокер за бинарни опции и е познат и на Јапонците. FIVESTARS MARKETS често се споредува со High-Low Australia, но во споредба со High-Low Австралија, графиконот е лесен за разбирање и погоден за техничка анализа.Бинарни опции за виртуелна валута може да се прават дури и во сабота и недела, така што можностите за тргување ќе се прошират.Има неколку бонуси за кампањата, но има и 1% поврат на готовина (до 15 јени) од месечниот износ на инвестицијата.

メリット

 • одамна воспоставен брокер за бинарни опции
 • Широка бонус кампања
 • Можете да тргувате од минимум 1 јени по трансакција
 • Има кешбек според трансакцијата

デメリット

 • Стапката на исплата е до 90%, што е пониско од индустрискиот стандард
 • Трговските алатки се незгодни за употреба
 • Без финансиска лиценца
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
--Можно---
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
-な しな しДа
Бонус од 10 јени за 5,000 трансакции
FIVESTARS MARKETS има кампања за подароци каде што можете да добиете бонус од 1 јени со депонирање на 10 јени или повеќе и постигнување на 5,000 или повеќе трансакции со високо-ниско ниво.Се тргува со сите валутни парови.По постигнување на целта, бонусот ќе биде додаден на вашата сметка со контактирање преку е-пошта. FIVESTARS MARKETS не дозволува исто лице да отвора повеќе сметки, но не е можно да се отвораат сметки од исто домаќинство или роднини.Ако се открие, ќе биде затворена, затоа ве молиме не отворајте сметка за цели на бонус.

Прво24FXDD

FXDD(エフエックスディーディー)

Прекуокеанска компанија Forex која некогаш го изгуби својот кредибилитет, но сега ја враќа својата брилијантност

FXDD е долгогодишен брокер во странство Forex основан во Њујорк во 2002 година. Влезе во Јапонија во 2003 година и оттогаш е популарен меѓу јапонските трговци, но се случија проблеми за време на шокот со швајцарскиот франк во 2015 година, оставајќи многу трговци во огромни долгови.Како резултат на тоа, довербата падна, а финансиската лиценца е одземена, што предизвика пад.Можеби раните постепено зараснале и има знаци на промена, како што е неодамнешниот почеток на ракување со виртуелната валута и достапноста на MT5.Постојат само два типа сметки: стандардна сметка и премиум сметка.Иако е многу едноставен, WebTrader може да се користи како додаток на платформата MT2/MT4.Ги проширува можностите за тргување за трговците.Целосна јапонска поддршка.Секогаш можете да се консултирате со нас за какви било проблеми што може да ги имате преку е-пошта или разговор.

メリット

 • Нема јапонска поддршка
 • Се држи бонус за депозит (не гледам бонус за отворање сметка)
 • Обилни трговски инструменти
 • Можно е тргување со виртуелна валута

デメリット

 • имаше проблеми во минатото
 • Максималната потпора е помала од другите компании
 • Финансиска лиценца не е добиена
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
500 патиДаМожноМожноМожноな し
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.6 пипс~ (премиум сметка)な しな しな し
Бонусите за депозити се одржуваат нередовно
На FXDD, бонусите за депозит се одржуваат околу еднаш на секои неколку месеци.Сепак, карактеристиката е што стапката на враќање не е многу висока, а впечатливи се 1% бонуси како што се „Пролетниот бонус за депозит од 2022%“ одржан во април 4 година и „10% Божиќен бонус кампања“ за Божиќ 2021 година. .Да бидам искрен, не е многу атрактивен бидејќи други компании водат 10% бонус кампањи, но не можам да негирам дека е подобро од ништо.
Се одржа и натпревар во девизна трговија
Се чини дека FXDD има и натпревар за тргување, а во 2021 година се одржа натпревар наречен „FX Trade Challenge 2021“.Наградните пари и бонуси од 200 милиони ќе бидат доделени на оние кои ќе постигнат одлични резултати на натпреварот.Беа обезбедени доволно бонуси за да се направи удобно тргување последователно. Ако се одржи во 2022 година, ќе биде објавено во иднина, но има неколку странски брокери Forex кои одржуваат натпревари за тргување.Има шанса да добиете парична награда само со нормално тргување, па доколку ја видите, би било добра идеја активно да учествувате.

Прво25FxPro

FxPro(エフエックスプロ)

Првата хибридна размена во индустријата

FXPro е брокер во странство Forex кој започна со работа во 2006 година.Има големо чувство на безбедност бидејќи е распореден во 173 земји низ светот и може да се пофали со речиси 200 милиони сметки.Сепак, препознатливоста на името во Јапонија е искрено ниска, и не гледам многу корисници.Постои и јапонска официјална веб-страница, но можеби не е многу детална и може да биде тешко да се дојде до неа.Иако е трговец за оние кои сакаат да прават безбедни занаети, ја нема оваа функција, па затоа би сакал да одам внимателно при изборот. Што се однесува до типовите сметки на FXPro, достапни се „MT4 Instant“, „MT4 Fixed Spread“, „MT4 Market“, „MT5“ и „cTrader“.Како што може да се погоди од името, има посебни сметки за секоја платформа.Исто така, има многу финансиски лиценци и е добиена во четири земји: Комисијата за хартии од вредност на Кипар (CySEC), Комисијата за хартии од вредност на Бахамите (SCB), Управата за финансиско однесување на Обединетото Кралство (FCA) и Управата за финансиски услуги во Дубаи. (DFSA).Се смета дека е и многу безбеден.Конкретно, CySEC во Кипар и FCA во ОК се финансиски лиценци кои тешко се добиваат, па оние кои сакаат да тргуваат имајќи ја предвид безбедноста можат да ги користат.

メリット

 • Релативно голем број на валутни парови
 • Нема провизии за депозити и повлекувања
 • 5 типови на сметки
 • Поседување повеќе финансиски лиценци

デメリット

 • Јапонците не се добро познати
 • Ниска потпора од 200x
 • без бонус за кампања
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
200 патиДаМожноМожноМожноДа
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.8 пипчиња~な しな しな し

Прво26Бинариум

Binarium

Брокер за бинарни опции со долга историја од 2012 година, но малку информации

Binarium е брокер за бинарни опции основан во 2012 година.Ние нудиме бинарни опции на 12 јазици, вклучувајќи ја и Јапонија. Извршете безбедни трансакции со 3D Secure и информациите за вашата кредитна картичка се добро заштитени.Нема провизија за користење на платниот систем, а може да се користи широк спектар на платежни системи.Сепак, овој Бинариум речиси и да нема обелоденети информации, а се чини дека ќе се двоуми да тргува.Не можам да најдам многу информации од уста на уста од трговците, и иако официјалната веб-страница е на јапонски, се чувствувам непријатно со Јапонците.Бидејќи нема информации за финансиската лиценца, голема е веројатноста дека лиценцата не е добиена.Генерално, изгледа инфериорно во споредба со другите брокери за бинарни опции, така што може да се каже дека е брокер за бинарни опции што треба внимателно да размислите да го користите.

メリット

 • 100% бонус на првиот депозит
 • без такси
 • Достапен е широк спектар на начини на плаќање
 • брза исплата
 • Достапни се 12 индикатори за тргување

デメリット

 • Непријатно со Јапонците на јапонскиот сајт
 • многу малку информации
 • Не може да се потврди поседувањето на финансиска лиценца
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
------
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
-な し100% прв депозитな し
100% бонус за прв депозит
Binarium ви дава 100% бонус на вашиот прв депозит. Ако направите депозит од $50 или повеќе, ќе добиете бонус.Постапката е да се депонира 50 долари или повеќе по отворањето на сметката.Само тоа ќе ви даде бонус.Бидејќи бонусот е само за првиот депозит, бонусот нема да се појави по вториот пат.

Прво27Зентрадер

Zentrader(ゼントレーダー)

Прекуокеански брокер за бинарни опции со многу лесни за употреба и лесни за разбирање спецификации за Јапонците

Zentrader е брокер за бинарни опции лансиран во 2018 година.Од неговото основање, продолживме да обезбедуваме удобни услуги за јапонските трговци. Финансиската лиценца на Zentrader има лиценца на Управата за финансиски услуги на Свети Винсент и Гренадини, која гарантира доверба.Јапонскиот сајт е лесен за разбирање и нема неприродност, па затоа е многу безбеден. Zentrader нуди враќање на готовина врз основа на месечен обем на тргување како повластена програма.Има четири фази: бронза (5,000 ¥ поврат на готовина), сребро (10,000 ¥ поврат на готовина), злато (25,000 ¥ поврат на готовина) и Дијамант (50,000 ¥ поврат на готовина). Можам да го направам тоа.Платформата за тргување може да се тргува во три вида: веб-прелистувач, алатка за тргување со верзии на компјутер и апликација за Android.Достапна е и демо сметка за оние кои се плашат да тргуваат одеднаш.

メリット

 • Соодносот на исплата е 1,95x
 • Бонус за отворање нова сметка
 • Широк спектар на инструменти за тргување
 • Можно е од мала трансакција од 500 јени

デメリット

 • Не се дозволени занаети со скалпирање
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
--Невозможно---
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
Долари јени 1.4 пипси~Даな しな し
Бонус за отворање нова сметка 5,000 јени
Zentrader нуди поврат на готовина од 5,000 јени на сите трговци со нови сметки.Започнете со бесплатна регистрација на сметка и отворете сметка.Секој што ги исполнува важечките услови ќе добие 5,000 јени на нивната трговска сметка.Потребни се минимум 20 занаети за аплицирање.Освен тоа, нема строги барања.

Прво28FXGT

FXGT (エフエックスジーティー)

Максималната потпора е 1,000 пати!Во странство брокери Forex со атрактивни бонус кампањи

FXGT е брокер во странство Forex основан во декември 2019 година.Иако е нова прекуокеанска FX компанија која е основана помалку од неколку години, основачките членови на FXGT имаат богато искуство кое има акумулирано достигнувања во други компании, а високото ниво на работа е загарантирано.Покрај тоа, бонусот кој се одржува без прекин е една од атракциите.Износот на овој бонус не е многу висок, почнувајќи од неколку илјади јени, но тој е дизајниран да ја зголеми заслугата на трговецот и може да се каже дека е атрактивно што можете да ги зголемите вашите средства за тргување само со депонирање во тајмингот на бонус за депозит. . Тргувањето со виртуелни валути FXGT исто така се ракува, а за оние кои сакаат да започнат со тргување со виртуелна валута, отворањето сметка со FXGT е совршено.MT12 е единствената платформа за тргување. Проблемот е што MT5 не може да се користи, но MT4 е исто така алатка за наследник на MT5, па затоа е идеален за почетниците Forex во странство да се навикнат на околината MT4 базирана на иднината.

メリット

 • Целосна содржина и за отворање сметка и за бонус за депозит
 • Вкупно има 5 типа на типови сметки и можно е да се пробаат повеќе сметки
 • Широк спектар на валутни парови и инструменти за тргување
 • 1,000 пати потпора
 • Депозит во јапонски јен
 • MT5 достапен

デメリット

 • Ќе се наплаќа надоместок за одржување на сметката доколку нема трансакција 3 месеци
 • Мора да се достават документи за проверка на идентитетот
 • Потребна е провизија за банкарски трансфер
 • MT4 не е достапен
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
1,000 патиДаМожноМожно е само во истата сметкаМожноДа
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 0.8 пипчиња~Редовно се одржува бонус каде што можете да добиете 5,000 јени100% бонус на првиот депозитСекогаш депонирајте бонус од 30%.
Богат бонус за кампања
Од јули 2022 година, FXGT спроведува бонус кампања за отворање сметка каде што можете да добиете 7 јени.Има и 5,000% бонус за депозит само за прв пат.Дополнително, може да се каже дека е брокер во странство Forex кој често спроведува разни бонус кампањи како што е бонус за депозит од 100% за редовни депозити. Бонус кампањата на FXGT не е толку луксузна како GEMFOREX, но секогаш се одржуваат бонуси од 30 до 3,000 јени.Дополнително, бидејќи FXGT има максимална потпора од 5,000 пати, можно е и тргување со висока потпора.Трговците почетници кои сакаат да започнат ефикасно да тргуваат користејќи го бонусот за отворање сметка, треба да го пробаат.
Многу видови сметки
Видовите сметки на FXGT се „центна сметка“ за почетници со минимален износ на депозит од 500 јени, „мини сметка“ посредна помеѓу цент-сметка и стандардна сметка, основна „стандардна сметка“ и „сметка посветена на FX“ која не дозволува тргување со виртуелна валута . ”, се достапни со фиксен тип „ECN сметка“.Постојат неколку странски брокери Forex кои нудат само еден или два типа сметки, но со FXGT, можете да изберете тип на сметка од петте што најмногу одговараат на вашиот стил на тргување. Започнете со проверка на официјалната веб-страница за да дознаете повеќе за разликите помеѓу типовите сметки.

Прво29IS6FX (Is Six FX)

IS6FX(アイエスシックスエフエックス)

Прекуокеански брокери на Forex со високи нивоа на бонуси како што се одржување кампањи за освојување луксузни часовници

IS6FX е Forex брокер првично управуван под името is6com, но беше купен од TEC World Group of GMO Group и GMO GlobalSign и повторно се роди како „IS2020FX“ во октомври 10 година. IS6FX може да се пофали со високо ниво на потпора од 6 пати меѓу Forex во странство и постепено се здобива со популарност нудејќи луксузни бонуси.Во минатото имаше кампањи за освојување на луксузни часовници Rolex, а квалитетот на бонус кампањите е висок, па може да се каже дека има заслуги за отворање сметка.

メリット

 • Засилена јапонска поддршка
 • Три типа на типови на сметки
 • атрактивен бонус
 • Максимална потпора 1,000 пати

デメリット

 • Самиот бонус не може да се повлече.
 • Загрижен сум бидејќи не сум извадил финансиска лиценца
 • Не е достапно за MT5
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
1,000 патиДаМожноМожноМожноДа
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.4 пипси~Да (се одржува нередовно, како подарок од 20,000 јени)Да (повремено се одржува)Да (достапна е партнерска програма)
Бонусот за отворање сметка е 5,000 јени!Во секој случај, атрактивен бонус
Иако е IS6FX, кампањата е прекрасна како GEMFOREX и XM. Од јули 2022 година, бонусот за отворање на нова сметка е 7 јени (само ако отворите стандардна сметка).Сепак, има моменти кога износот надминува 5,000 јени, па би сакале да отворите сметка кога ќе можете да го добиете највисокиот можен бонус.Ако го користите бонусот за отворање сметка, можете да започнете со тргување дури и со нула сопствени средства, па ајде да отвориме сметка со цел тајмингот кога се одржува бонусот за отворање сметка.
Сепак, бонусот за депозит е неправилен
IS6FX дозволува тргување со потпора 1,000 пати, што се вели дека е највисоко ниво во индустријата.Можете да тргувате уште поефикасно со бонус за депозит.Меѓутоа, бидејќи бонусот за депозит се чува нередовно, зависи од времето кога можете да го добиете бонусот за депозит. IS6FX може нередовно да држи бонуси за депозит, па ако сакате да тргувате со бонус за депозит, може да се обидете да отворите сметка во тоа време.Информациите за бонусот можете да ги проверите од официјалната веб-страница, така што треба да ги проверувате секојдневно.

Прво30Exness

Exness(エクスネス)

Левериџот е неограничен (21 милијарди пати)! !Прекуокеански брокери на Forex кои можат целосно да уживаат во тргувањето со висока потпора

Exness е брокер во странство Forex основан во 2008 година.Згора на тоа, доста е доцна да се влезе во Јапонија во 2020 година, а има само историја од околу две години.Затоа, не е многу познат меѓу Јапонците и не може да се каже дека е многу популарен.Една од причините за слабото внимание е тоа што воопшто нема бонус кампањи и има малку можности за прикажување.Многу луѓе велат дека отворањето на сметка на Forex во странство е бонус, па затоа чувствувам дека пречките се високи.Сепак, тој продава потпора што е неспоредлива со другите брокери во странство во странство, „неограничена потпора (всушност 2 милијарди пати)“, што е доста привлечно за оние кои сакаат да се обидат да пробаат тргување со висока потпора.
може да се каже дека е условСепак, имајте предвид дека нормалната потпора е 2,000 пати (неограничена доколку се исполнети одредени услови).

メリット

 • Неспоредлива „неограничена“ потпора
 • Изберете од 4 типа сметки за да одговараат на вашиот стил на тргување
 • Нивото на намалување на загубата е 0%
 • богати валутни парови
 • Минималниот износ на депозит за стандардната сметка е 1 долар (100 јени), што е мала пречка

デメリット

 • Неограничена моќ, но постојат одредени услови за користење
 • Освен стандардната сметка, минималниот износ на депозит е 1,000 УСД (околу 10 јени), што е голема пречка
 • Без бонуси или промоции
 • Управувањето со фондовите е само посебно управување и нема одржување на довербата
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
НеограниченоДаМожноМожноМожно無 料
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.1 пипчиња~な しな しな し
Неограничено (21 милијарди пати) потпора
Најголемата предност на Exness е тоа што можете да примените неограничена (21 милијарди пати во реалноста) неверојатна потпора.Сепак, не е секогаш можно да се добие неограничен лост. Потребно е да се исчистат условите како „Тргување со повеќе од 4 лота (4 валута)“.Затоа, се чини дека некои трговци ги сметаат овие услови „комплицирани“ и „комплицирани“, но се додека ги исполнуваат овие услови, тие можат да користат практично неограничена потпора, што е невидено од другите компании. Тоа е голема атракција.
Ниво на намалување на загубата 0%
Нивото на намалување на загубата е 0%.Општо земено, стандардното ниво на намалување на загубите е околу 20 до 30% во просек, што е прилично ниско во индустријата за Forex во странство.Затоа, голема предност е да можете да тргувате додека не истече маржата. Со Exness, можете да користите прилично висок левериџ од 2,000 пати дури и во нормални времиња, но ако исполнувате одредени услови, можете да тргувате со неограничен левериџ, па затоа особено се препорачува за трговците кои сакаат да тргуваат со висока левериџ.Постои, исто така, систем со нула намалување без дополнителна маржа, така што не можете да ја пропуштите поентата дека можете да тргувате со низок ризик.

Прво31FBS

FBS(エフビーエス)

Јас сум доста загрижен за мојот јапонски, но потпората од 3,000 пати, што е највисока во странство Forex, е привлечна!

Основана во 2009 година, FBS е глобален брокер за Forex со 1700 милиони трговци ширум светот.Тој е еден од брокерите на Forex познат по своите дарежливи бонуси, но покрај тоа, зачудувачки е и високиот левериџ од 3,000 пати.Освен високата потпора што се чува во ограничени сметки, може да се каже дека е дефинитивно највисока во индустријата.Затоа, за трговците кои размислуваат за тргување со висока потпора, се обезбедува удобно опкружување за тргување, па затоа е совршен брокер во странство за Forex за оние кои сакаат целосно да ги искористат високите левериџ и бонуси.Има многу типови сметки и има вкупно 6 типа, стандардна сметка, цент сметка, микро сметка, сметка со нула ширење, сметка ECN, сметка за виртуелна валута.FBS е прекуокеански брокер Forex кој е познат по своите дарежливи бонуси и привлекува трговци.

メリット

 • Кампањата е прекрасна и привлечна
 • Три типа на типови на сметки
 • Максималната потпора е 3,000 пати, што е највисоко ниво во индустријата
 • Можни се и хеџинг и скалпирање
 • Условите за користење на бесплатен VPS се релативно лесни за постигнување

デメリット

 • Постои чувство на некомпатибилност со јапонскиот сајт
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
3,000 патиДаМожноМожноМожноДа
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 2.0 пипчиња~Бонус до 140 долариДостапен е 100% бонус за депозитДостапна е програма за упатување
Атрактивна кампања
FBS е брокер во странство Forex со многу значителен бонус за депозит.Во моментов, постои бонус за отворање сметка до $140 плус бонус за депозит од 100%. Бонусот за депозит од 100% е ограничен на 20,000 УСД.Можете да направите дополнителни депозити не само за прв пат, туку и за вториот и последователниот пат, и ќе продолжите да добивате бонуси додека не достигнете 2 долари.Дури и ако ги погледнете другите брокери во странство Forex, нема толку многу случаи каде што се даваат бонуси дури и со дополнителни депозити, па може да се каже дека е голема предност.Покрај тоа, постојат кампањи за враќање на готовина според обемот на трансакцијата и бонусите за зголемување на нивото, па затоа е погоден за оние кои сакаат активно да тргуваат за цели на бонус.
3,000 пати потпора
Најголемата атракција на FBS е 3,000 пати потпора.Сепак, 3,000x потпора не се применува секогаш.Максималната потпора е ограничена од салдото на сметката. ” 0 пати, „200 $ ~“ 3,000 пати, 200 пати.Затоа, ако сакате да тргувате со висока потпора, секогаш внимавајте на состојбата на вашата сметка.

Прво32АКСИОРСКИ

AXIORY(アキシオリー)

Во странство брокери Forex кои не сакаат да добијат бонуси, но се добро познати во Јапонија по нивните ултра тесни распони

AXIORY е прекуокеански брокер за Forex основан во 2013 година и ќе ја прослави својата 2023-годишнина во 10 година.Како брокер во странство популарен кај Јапонците поради транспарентноста и стабилноста на тргувањето, тој често е рангиран високо во препорачаното рангирање на брокерите и има основна база на фанови.Се чини дека бонусите се одржуваат нередовно, но во основа имаат негативна претстава за бонусите и не можат да очекуваат луксузни кампањи.Сепак, ние се фокусираме на враќање на трговците во други области како што е стеснувањето на ширењето, така што може да се каже дека доверливоста е висока.Постојат четири типа сметки: Стандардна сметка, Нано сметка, Тера сметка и Алфа сметка.Тоа ви овозможува да реализирате различни занаети кои одговараат на вашиот стил.

メリット

 • Вкупно има 4 типа на сметки и можете да изберете според вашиот стил на тргување
 • Покрај MT4/MT5, можете да користите и cTrader
 • Целосна јапонска поддршка
 • Го користи методот NDD
 • Покрај добивањето финансиска лиценца во Белизе, се врши и одржување на довербата, а безбедноста е висока

デメリット

 • Потребна е такса за депозити и повлекувања од 2 јени или помалку од 200 долари (бесплатно за повеќе)
 • Трансакции не може да се направат без регистрација во системот за автоматска проверка на лична карта
 • Левериџот флуктуира врз основа на состојбата на сметката
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
400 патиДаМожноМожноМожноНекои
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.3 пипчиња~な しДаな し
Може да користи cTrader
Во AXIORY, cTrader може да се користи како додаток на MT4/MT5, што е вообичаена платформа за трговците со Forex.Сепак, тоа не значи дека можете да користите кој било тип на сметка како што сакате, и имајте предвид дека платформите што може да се користат се разликуваат во зависност од сметката, како што се MT4/cTrader за „Стандардна сметка“ и „Нано сметка“ и MT5 за „Тера сметка“ чувајте ја.Исто така, потребно е да се започне со свеста дека е тешко да се менуваат алатките поради некомпатибилност.
Пријателска услуга за јапонските корисници
Во AXIORY, како што можете да видите од официјалната веб-страница, нема чувство на непријатност на јапонски.Покрај тоа, јапонската поддршка за прашања е исто така значителна, а поддршката можете да ја добивате без проблеми преку е-пошта или разговор во живо. AXIORY не е многу активен во бонусните кампањи, но бонусите за кампањата се одржуваат нередовно, а бонусите со избрани зборови како што се Нова Година и Подароци за средината на летото се распоредуваат сезонски.Оваа точка може да се каже дека е тајната за привлекување внимание кај јапонските трговци. Бонусот за подарок од средината на годината одржан во јули 2022 година е бонус што ви овозможува да повлечете до 7 јени.Може да добиете бонуси како што е Чекор 5, кој можете да го добиете само со депонирање, и Чекор 1, кој можете да го добиете кога ќе завршите трансакција со одреден број лотови.

Прво33iFOREX

iFOREX(アイフォレックス)

Нивото на намалување на загубата е 0%!Долгогодишен брокер во странство Forex со над 25 години оперативно искуство

Основан во 1996 година, iFOREX е познат како еден од најстарите прекуокеански Forex брокери во странство Forex индустрија, со историја од повеќе од 25 години.Затоа, се карактеризира со одлична стабилност и исклучително висока доверливост.Сепак, левериџот е 400 пати поголем од просечното ниво, и иако има бонус кампањи, тие не се многу забележливи и оставаат впечаток дека се само во ред.Сепак, може да се каже дека нивото на намалување на загубата е 0% и можно е да се тргува до последната минута од маржата, така што може да се каже дека е најдобриот девизен брокер за трговците кои очекуваат високи приноси.Патем, iFOREX нуди 100% бонус за депозит и 25% бонус за добредојде.Ќе добиете 1,000% бонус за депозит на вашиот прв депозит од $100 и бонус од 5,000% на преостанатите $25.

メリット

 • Високо доверлив со над 25 години оперативно искуство
 • Нивото на намалување на загубата е 0%
 • Голем број на валутни парови
 • Релативно тесни намази

デメリット

 • Има бонус кампања, но не е многу импресивна
 • Само еден тип на сметка
 • MT4 не е достапен
 • Не е дозволено EA или скалпирање
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
400 патиДаНевозможноМожноНевозможно無 料
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 0.7 пипси~Се одржува редовноБонус за депозит со 2 нивоаな し
Нивото на намалување на загубата е 0%
Карактеристиката на iFOREX е тоа што нивото на намалување на загубите е поставено на 0%.Ова е ниво кое е неспоредливо дури и меѓу брокерите на Forex во странство, и може да се каже дека тоа е точка што не може да се занемари од трговците кои го нагласуваат нивото на намалување на загубите. Како и другите странски брокери за Forex, iFOREX усвојува систем со нула намалување што не бара дополнителна маржа, па ако имате корист од нивото на намалување на загубата од 0%, можете да тргувате до границата на вашата маржа.Сепак, имајте предвид дека EA и scalping се јасно забранети на официјалната веб-страница.Понатаму, недостатоците се што максималната потпора е дури 400 пати и што има само еден тип на сметка.
Може да се каже дека е несоодветен за оние кои сакаат да тргуваат користејќи повеќе сметки со еден трговец.
MT4 не е достапен
iFOREX не може да користи општи платформи како што се MT4 и MT5.Наместо тоа, ќе тргуваме користејќи го оригиналниот FXnet Viewer на iFOREX.Можеби е тешко да се користи за оние кои користат други брокери Forex во странство или оние кои правеле Forex во минатото и се навикнати да користат MT4 и MT5, но оригиналната платформа на iFOREX е Се чини дека многу луѓе велат дека е релативно лесна за употреба и дека тоа не е толку незгодно, па ако сте нови за тргување со Forex во странство, IFOREX е во ред.

Прво34Трговците доверба

Traders Trust(トレーダーズトラスト)

Појавување прекуокеански Forex брокери со атрактивна потпора до 3,000 пати и исклучително тесни распони

TradersTrust е нов брокер за forex основан во 2018 година. 2022 година ќе ја одбележи 4-годишнината од нашето основање, но бидејќи помина само кратко време од раѓањето, сè уште има одредени грижи за нашиот кредибилитет, безбедност и досие.Сепак, со менување на потпора на 2021 пати во јули 7 година, таа стана брокер во странство Forex кој е познат меѓу јапонските трговци одеднаш.Бонус кампањите исто така се одржуваат доста често, со бонуси за отворање сметка почнувајќи од 3,000 јени и бонуси за депозит од 10,000%.Бидејќи нивото на бонус е многу високо, би сакал да внимавам на него како една од странските Forex компании од која може да се очекува да го подобри нивото на услугата вклучувајќи бонуси во иднина.

メリット

 • Висока максимална потпора од 3,000 пати
 • Многу бонус кампањи
 • Прифатете го вистинскиот NDD STP метод
 • Јапонската поддршка е долга од 10:24 до XNUMX:XNUMX часот во работните денови

デメリット

 • ВИП-сметката има ниски надоместоци, но висока почетна сума на депозит
 • Јапонската компанија за управување со сметки нема финансиска лиценца (групата компанија има финансиска лиценца CySEC)
 • Гласини за често лизгање
 • Алатката за тргување е само MT4, MT5 не е достапна
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
3,000 патиДаМожноМожноМожноДа
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.4 пипси~Да100% од износот на депозитот (депозит од 10 јени или повеќе), 200% од износот на депозитот (депозит од 20 јени или повеќе) бонусТрговски натпревар, бонус за предизвик на трговецот
Левериџот е 3,000 пати, што е највисоко ниво во индустријата
TradersTrust ја ревидира својата содржина на услуги во 2021 година и се приклучи на рангот на највисокото ниво на потпора во индустријата од 3,000 пати.Покрај тоа, оваа висока потпора се применува на сите сметки и е одлична точка за трговците што нема ограничувања по тип на сметка.Како резултат на тоа, сега е можно да се реализира тргување со висока потпора во секое време, па затоа се препорачува за трговците кои сакаат ефикасно да заработат со користење на левериџ со минимална маржа.Меѓутоа, кога се применува потпора, таа ќе биде ограничена со салдото на сметката.Во однос на пресметката на динамичкиот потпора, потребната сума на маржа може автоматски да се пресмета од официјалната веб-страница.
дарежлив бонус
TradersTrust се карактеризира со фактот дека бонус кампањите се одржуваат прилично често, од редовни до нередовни настани.Една од атракциите е 100% бонус за депозит и 200% бонус за депозит.Бонус кампањите кои можат да добијат бонуси до 10,000,000 јени и 20,000,000 јени соодветно се доста луксузни во споредба со другите компании.Сепак, овој бонус за депозит е достапен само за „Класична сметка“ за почетници во Forex со почетен депозит од 5,000 јени и „Професионална сметка“ со минимален распон од 0.0 пип и „ВИП сметка“ за која е потребен почетен депозит. од 200 милиони јени Не е применливо.

Прво35easyMarkets

easyMarkets(イージーマーケット)

Основана во 2001 година, може да се пофали со речиси 20 години оперативни перформанси!Стабилен брокер во странство Forex

easyMarkets е познат и како официјален партнер на престижниот фудбалски клуб „Реал Мадрид“.Иако на јапонскиот пазар влеговме само во 2019 година и имавме само тригодишна историја, матичната компанија е основана во 3 година и има учинок од повеќе од 2001 години.Не спроведува луксузна кампања или има висока моќ, и да бидам искрен, нема што да се спомене како карактеристика.Сепак, можноста за користење на уникатните алатки на easyMarkets како што се „DealCancellation“, „easyTrade“ и „Freeze Rate“ се популарни кај некои трговци бидејќи се многу ефикасни во дискреционото тргување.Моментално не е толку познат во Јапонија, но може да се каже дека е една од компаниите од кои се очекува раст во иднина.

メリット

 • Принцип фиксна ширење
 • 3 типови на сметки
 • Многу уникатни алатки
 • Релативно богати видови валути

デメリット

 • широко распространето
 • Управувањето со фондовите е само посебно управување и нема одржување на довербата
 • Компании за кои се вели дека го усвоиле DD методот
 • 200 пати ако потпората е оригинална алатка
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
400x (200x за сопствени алатки)ДаМожноМожноМожно無 料
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.5 пипчиња~な しДа (до 23 јени или 50%)Програма за упатување пријатели, достапен систем за враќање на готовина
фиксно ширење
Една од карактеристиките на TradersTrust е тоа што е принципиелно фиксно ширење. Причината поради која се наведува како „принцип“ е што може да се промени кога ќе се објават економските показатели.Меѓутоа, бидејќи обично се работи за трговија со фиксен распон, можете да почувствувате дека можете да тргувате со мир на умот бидејќи нема флуктуација.Сепак, треба да се забележи дека иако се работи за фиксно ширење, ширењето многу се разликува помеѓу кога користите MT4 и кога користите сопствена веб/апликација.На пример, во случај на EUR/USD, оригиналната алатка е 0.8 pips ~, но MT4 е 0.7 pips ~, а MT5, кој има променливо ширење, има големо ширење од 0.6 pips.Затоа, кога отворате сметка кај TradersTrust, потребно е однапред да го проверите ширењето пред да го користите.
Достапни се уникатни алатки
TradersTrust ви овозможува да ја користите вашата сопствена платформа.На пример, „easytrade“ е алатка која предвидува дали стапката ќе се зголеми или падне во одредено време.Покрај тоа, „Freeze Rate“ е алатка која ви овозможува да ја запрете цената во моментот на тргување на 3 секунди, а „DealCancellation“ има функција која ви овозможува да откажете трансакција што е потврдена.Секој од нив има корисни функции, па ако можете максимално да ги искористите овие атрактивни алатки, нема сомнеж дека опсегот на занаети ќе се прошири.Дополнително, TradersTrust нуди алатки за известување за управување со ризик за да ве држи на врвот на трендовите на пазарот, внатрешните гледачи, графиконите на цените и алатките за следење на највисоките и падовите на вашите омилени производи.

Прво36LAND-FX

LAND-FX(ランドエフエックス)

Брзина на договорот 0.0035 секунди!Прекуокеански брокер за Forex со атрактивни договорни стапки и ниски распони

Основана во 2013 година, LAND-FX е брокер во странство Forex со кратка историја.Ние сме со седиште во Нов Зеланд, но имаме и јапонска поддршка.На пример, официјалната веб-страница е многу едноставна, но е напишана на љубезен јапонски, и можете да видите дека тие вложуваат напори за промоција на Јапонците.Друга карактеристика е што брзината на извршување е многу брза во однос на спецификациите, а поради исполнувањето на таквите услуги, во последно време, препознавањето на имињата во Јапонија постепено се зголемува.

メリット

 • висока стапка на договор
 • Може да се користи не само MT4 туку и MT5
 • Повеќето од сајтовите и алатките поддржуваат јапонски, а операцијата е лесна за разбирање.
 • Финансиски лиценциран и високо доверлив

デメリット

 • Просечна потпора до 500x
 • Поените за размена се неповолни
 • Висока такса за повлекување
 • Некои делови не поддржуваат јапонски
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
500 патиДаМожноМожно (Забрането е заштита од повеќе сметки)МожноНекои
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 0.1 пипси~な しな しな し
Врвот е високата стапка на договор
Главната карактеристика на услугата на LAND-FX е „високата стапка на договори“. Брзината на извршување на LAND-FX е 0.0035 секунди, што е неверојатна бројка која е врвна класа во индустријата.Причината зад ова е што имаме воспоставено центри за податоци низ целиот свет, вклучувајќи го и центарот за податоци на Equinix и соработката со Amazon и други.Оваа висока стапка на договор е голема предност за оние кои вршат скалпинг занаети и дневни занаети кои повторуваат занаети многу пати на ден. Една од атракциите на LAND-FX се екстремно тесните распони, па трговците кои ги ценат ниските распони и брзото извршување треба да размислат за отворање сметка.
MT4 и MT5 се достапни за платформата
Повеќето од странските трговци со девизен курс имаат поставено MT4 како платформа за тргување.Неодамна, бројот на брокери во странство на Forex кои можат да користат MT5, кој е негов наследник, се зголемува, а еден од нив е и LAND-FX. Предноста на MT1 е тоа што е добар во анализа на графикони и неговата работна брзина е поголема од MT5. Некои трговци навикнати на MT4 се чини дека продолжуваат да го користат без ажурирање на MT4, но MT5 е препорачливо ако го изберете поради неговата леснотија на користење. Во моментот на отворање сметка со LAND-FX, изборот на нов MT5 и предизвикувачки занаети е исто така идеален за проширување на опсегот на занаети.

Прво37MYFX пазари

MYFX Markets(マイエフエックスマーケット)

Јапонскиот персонал ќе се однесува љубезно со вас!Средни странски forex брокер со седиште во Австралија

MYFX Markets е прекуокеански брокер Forex основан во Австралија во 2013 година.Иако не е многу позната во Јапонија, таа е компанија која има повеќе јапонски персонал и се карактеризира со тоа што обезбедува топла услуга на Јапонците. Од 2020 година, кога официјалната веб-страница стана компатибилна со јапонски и почна сериозно да заработува јапонски трговци, често се одржуваат бонус кампањи итн.Сепак, максималната потпора е 500 пати, што се чини дека е малку незадоволително за трговците кои ја нагласуваат потпората.Покрај тоа, MYFX Markets има центри за податоци на Equinix низ целиот свет и може да се пофали со стабилна и висока моќ на извршување.Што се однесува до платформата, MT4 е поддржан, но MT5 не е поддржан, па затоа чекаме идно претставување.

メリット

 • Бонус кампањите се случуваат, но не постојано
 • Минимален износ на депозит од 0 јени
 • Прашањата може да се направат преку LINE
 • Целосна јапонска поддршка
 • Широка палета на даватели на ликвидност

デメリット

 • Само 2 типа сметки
 • Помалку валутни парови од другите компании
 • Не е компатибилен со MT5
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
500 патиДаМожноМожноМожноНикој (некои)
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.3 пипси~な しДа (неправилно)Да
Се одржуваат летни и сезонски бонуси за кампањата за крајот на годината
MYFX Markets е полн со бонуси и за новите и за постоечките трговци.Ќе се одржи бонус кампања во која можете да добиете луксузен подарок доколку тргувате повеќе од наведениот број лотови во периодот. Во јули 2022 година беше одржана средногодишна кампања за подароци, а на крајот на минатата година беше одржана кампања за подароци за крајот на годината (7 јени, 3,000 јени, 5,000 јени, 7,000 јени). Само направете депозит од 10,000 јени или повеќе и аплицирајте за кампањата.Тоа е тип на лотарија со ограничен број на добитници, но е популарен бидејќи може да добиете шанса само со тргување.
Често се одржуваат депозитни кампањи
MYFX Markets нуди бонуси за депозит кои се подобни за бонуси за депозит онолку пати колку што сакате додека не се достигне лимитот.Тоа не се случува постојано, но се чини дека се случува редовно.Неодамна, се одржа бонус за депозит кој започна во јуни 2022 година и може да заработи до 6 јени (до крајот на јули 20 година).Оваа кампања е за сите сметки и беше бонус за депозит од 2022% за помалку од 7 јени и 3% за повеќе од 50 јени.Иако добивката добиена со користење на бонусот е предмет на повлекување, самиот бонус е бонус на кампањата што не може да се повлече (бонусот има рок на траење: 3 дена).

Прво38HotForex

HotForex(ホットフォレックス)

Ние се справуваме со повеќе од 1,000 брендови!Високо доверлив брокер во странство Forex со многу финансиски лиценци

HotForex започна со работа во 2010 година, а во 2022 година ќе надмине 12 години работење и може да се каже дека е една од прекуокеанските Forex компании со висока безбедност и доверливост. Карактеристиката на HotForex е дека тргувањето со висока потпора е можно со максимална потпора од 1,000 пати.Со комбинирање на валутни парови и CFD производи, има повеќе од 1,000 видови на производи со кои се ракува.Во врска со бонус кампањите што ги очекуваат многу трговци кои размислуваат да отворат сметка во странство Forex, секогаш има „50% бонус за добредојде“, „100% бонус за супер наплата“, „100% бонус за кредит“ итн., а има и многу заслуги е.Затоа, привлечно е што можете лесно да започнете со тргување дури и ако не можете да подготвите сопствени средства.HotForex има 6 изобилни типови сметки, но можете да изберете од „Micro account“, „Zero spread account“, „Premium account“, „PAMM account“, „HFCOPY account“ и „Automatic account“ за да реализирате тргување што ви одговара. .

メリット

 • 1,000 пати потпора
 • Ниво на намалување на загубите од 10%
 • Мир на умот со многу финансиски лиценци
 • Има вкупно 6 типа на сметки и можете да изберете според вашиот стил на тргување
 • Многу брендови се ракуваат

デメリット

 • Релативно широк се шири
 • стапката на договор не е многу висока
 • Неколку начини на депозит и повлекување
 • Сегрегацијата е единствениот метод за управување со фондовите
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
1,000 патиДаМожноМожно е само двојно зделка во рамките на истата сметкаМожно無 料
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.6 пипчиња~Нема моментално (се одржува нередовно)Даな し
3 постојани бонуси
HotForexでは、50%ウェルカムボーナス、100%スーパーチャージボーナス、100%クレジットボーナスが常時開催されています。50ドル以上の入金を行えばもらえる「50%ウェルカムボーナス」、1ロットごとにUSD 2ドルのキャッシュバックがもらえる「100%スーパーチャージボーナス」、100ドル以上の入金を行えばもらえる「100%クレジットボーナス」はとても魅力なものとなっています。
Многу финансиски дозволи
Има неколку странски трговци со Forex кои не добиле ниту една финансиска лиценца.Сепак, HotForex има „Управа за финансиски услуги на Свети Винсент и Гренадини (FSA): 22747IBC2015“, „Управа за финансиски услуги на Дубаи (DFSA): F004885“, „British Financial Conduct Authority (FCA): 801701, the Financial Services од Маурициус (FSC) : 1C110008214“, „Кипарска комисија за хартии од вредност (CySEC): HE277582“, „Управа за однесување на финансиската индустрија на Јужна Африка (FSCA): 46632“, „Управа за финансиски услуги на Сејшели (FSA): тука сум.Од бројот на финансиски лиценци, јасно е колку е безбеден и безбеден HotForex.

Прво39VirtueForex

VirtueForex(ヴァーチュフォレックス)

Прекуокеански брокер Forex со атрактивна брзина на трансакции и висока транспарентност

VirtueForex е прекуокеански Forex брокер со седиште во Панама. Тоа е релативно нова FX компанија која штотуку ја прослави својата 2016-годишнина во 2022 година, започнувајќи со услуга за поединци во 5 година.Слоганот на таквиот VirtueForex е „Тргувајте паметно“.Покрај обезбедувањето на високо транспарентни трансакции, се карактеризира со нагласување на брзината на извршување.Причината поради која можеме да постигнеме висока стапка на договор е тоа што имаме сервери кои го користат столбот на финансискиот центар за податоци во Њујорк.Како резултат на тоа, постигнавме спектакуларна брзина од 99.9 до 13/15 секунди со стапка на договор од 1,000%.Се чини дека е високо оценет меѓу трговците.Покрај тоа, поддршката за јапонскиот јазик за Јапонците е исто така значителна.Привлечно е и тоа што можете да не контактирате 24 часа на ден, 365 дена во годината преку разговор или ЛИНИЈА.Не е ни чудо што задоволството на клиентите е високо, а стапката на повторување е висока до 83.7%.

メリット

 • Неверојатна брзина на извршување од 99.9-13/15 секунди со стапка на извршување од 1,000%
 • Засилена јапонска поддршка
 • Усвои високо транспарентен метод на трансакција NDD

デメリット

 • Нелиценциран финансиски и несигурен
 • Просечна потпора до 500x
 • Без бонуси или промоции
 • MT5 не може да се користи како платформа за тргување
 • Одржувањето на трустот не се врши во управувањето со фондовите
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
500 патиДаМожноМожноМожноДепозитите се бесплатни, но за повлекување е потребен надомест
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
УСД/ЈПЈ 1.0 пипси~な しな しな し
Усвоен е високо транспарентен НДД метод
VirtueForex јасно наведува дека спроведува високо транспарентни трансакции на својата официјална веб-страница. Се вели дека многу брокери на Forex кои го прифаќаат методот DD се однесуваат како болви, но VirtueForex им подарува на трговците чисто меѓубанкарска стапка плус провизија, за да можете да тргувате со доверба.VirtueForex, исто така, објавува 16 поврзани даватели на ликвидност (LP) на својата официјална веб-страница.Се вели дека речиси и да нема случаи на пролизгување или рецитати, а привлечно е и да можеш да тргуваш во удобно и безбедно опкружување.
Можете да го предизвикате скалпот и двете структури без проблеми
Меѓу странските трговци со Forex, има неколку брокери кои забрануваат и градење и скалпирање.Меѓутоа, со VirtueForex, скалпот може да се направи без проблеми, и двете конструкции може да се користат заедно.Максималната потпора е 500 пати, што е незадоволително, но фактот дека има малку ограничувања за тргување може да се каже дека е предност за средните и напредните трговци.

Прво40TradingView

TradingView(トレーディングビュー)

Алатка за табели со високи перформанси за која се вели дека има 3,000 милиони корисници ширум светот

TradingView е алатка за поставување графикони со високи перформанси развиена од TradingView Inc., со седиште во Чикаго, САД.Во моментов, тоа е алатка за графикони што ја користат 3,000 милиони трговци ширум светот, а исто така ја користат и многу трговци во Јапонија. TradingView е самостојна алатка, така што треба да најдете брокер кој може да го користи TradingView.Постојат неколку продавачи кои можат да се користат, но тие во основа се платени и доколку се бесплатни, ќе имаат ограничени функции.За максимална функционалност, ја препорачуваме платената верзија (14.95 $/месец за PRO). TradingView има репутација дека е лесен за користење бидејќи може да прикаже повеќе финансиски инструменти на еден екран.Исто така, како трговец е привлечно да можеш да креираш оригинални индикатори и стратегии.Главниот тип на инсталација се заснова на стартување на прелистувачот, но апликацијата за паметни телефони исто така има високи перформанси. Ги има истите спецификации со високи спецификации како функцијата на прелистувачот на компјутер, што го прави многу лесен за гледање.

メリット

 • Популарна алатка за графирање со 3,000 милиони корисници
 • Над 50 јапонски корисници
 • Достапно на паметни телефони и таблети
 • Ефикасна алатка за подобрување на точноста на тргувањето
 • Опремен со SNS функција која ви овозможува да разменувате мислења со трговците ширум светот

デメリット

 • Бесплатниот план има ограничена функционалност
 • Плаќањето со JCB не може да се користи
 • PayPay, au PAY и Rakuten Pay не може да се користат за плаќање
Максимална потпораСистем со нула сечењеEA (автоматско тргување)двете странискалпирањеНадоместок
------
Минимално ширењебонус за отворање сметкабонус за депозитДруг бонус
----
Статии поврзани со TAITAN FXОваа статија е исто така популарна.